LG K3 – nový zástupce s Marshmallow do základní třídy

LG K3 – nový zástupce s Marshmallow do základní třídy
2016-06-23T07:35:36+02:00
• 23. 6. 2016

Nejnovější verze systému Android není dominantou jen pro modely z nejvyšší třídy. Společnost LG uvolnila mobilní novinku s označením K3 do oficiálního prodeje a ta překvapivě v základu nabídne verzi Marshmallow, přestože mezi chytrými telefony zaujme místo v nejnižších patrech. Jihokorejský výrobce myslí i na nejméně náročné uživatele, což jednoznačně dokazuje opravdu jen základní prvky výbavy.

LG K3

LG K3 disponuje 4,5palcovým IPS displejem s rozlišením 480 x 854 pixelů, který doplňuje přední VGA kamerka. Uvnitř naleznete čtyřjádrový procesor Snapdragon 210 (MSM8909) od Qualcommu taktovaný na frekvenci 1,1 GHz a 1GB operační paměť RAM. Vnitřní paměť pojme pouze 8 GB dat, ale LG nezapomnělo přidat slot pro paměťové microSD karty do výše 32 GB. Při životě jej bude udržovat baterie o velikosti 1 940 mAh.

Záda telefonu ponesou 5megapixelový fotoaparát a LED diodu pro přisvětlení pořizovaných záznamů. Mezi ostatní prvky výbavy patří WiFi, GPS, Bluetooth, podpora LTE sítí, proximity senzor, snímač okolního světla, gyroskop a akcelerometr. Jak bylo již zmíněno v úvodu, tak softwarovou stránku zastoupí Android 6.0 Marshmallow. Případní zájemci si můžou připravit částku 79 dolarů (tj. cca 1 899 Kč).

Zdroj: gadgets.ndtv.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat