T-Mobile spouští pilotní provoz ViLTE

T-Mobile spouští pilotní provoz ViLTE
2016-05-24T11:45:52+02:00
• 24. 5. 2016

Nástup LTE technologie přinesl několik komplikací. Například nešlo uskutečňovat běžné hovory po této síti a mobilní telefony se musely přepojit na 3G nebo 2G. Tento problém řeší VoLTE – Voice over LTE. Díky tomu může zůstat smartphone připojen na LTE a uskutečňovat běžné telefonní hovory. Tuto technologii nabízí T-Mobile a nyní ji posouvá o další krůček dál. Konkrétně t-mobile zahajuje interní pilotní program ViLTE – Video over LTE.

ViLTE

V podstatě se jedná o možnost videohovrů skrze LTE síť. Mezi výhodami je například absence specializované aplikace. Avšak je zde nutnost podpory ze strany smartphonu.

„Po VoLTE a Wi-Fi volání spouštíme, zatím interně, další inovativní službu. ViLTE budou lidé moci používat jednoduše a bez nutnosti cokoliv instalovat či nastavovat,“ říká Milan Hába, ředitel technologických a obchodních inovací v T-Mobile, a dodává: „Stačí se před voláním rozhodnout, jestli si chcete se svým blízkým jen povídat, nebo se s ním i vidět, a podle toho pak stisknout jednu ze dvou možných ikonek pro spojení.“

Testování probíhá v tuto chvíli na Samsungu Galaxy S6 edge, přičemž se počítá s rozšířením na další smartphony. Zatím nevíme, o které modely se konkrétně jedná. Bohužel operátor nesdělil ceny za volání skrze ViLTE a jestli se budou nějak lišit. Nyní si musíme počkat na výsledek testování a případné datum nasazení do ostrého provozu.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat