Google zveřejnil Gboard, alternativní klávesnici pro iOS

Google zveřejnil Gboard, alternativní klávesnici pro iOS
2016-05-16T08:00:00+02:00
• 16. 5. 2016
1

Před nějakým časem jsme vás prostřednictvím našeho článku informovali o atypické klávesnici pro iOS, za jejíž vývojem stojí americký gigant Google. Každopádně čas plyne jako voda, což si samotná společnost velmi dobře uvědomuje, a tak svou první klávesnici konečně zveřejnila. Bohužel je ale klávesnice dostupná pouze pro americký trh.

I přesto, že se v jablečném obchodě nachází nespočet kvalitních alternativních klávesnic, se společnost Google rozhodla tuto kategorii zase o jednu z klávesnic rozšířit. Firma si totiž pro iOS uživatele připravila klávesnici, která je v App Storu k nalezení pod názvem Gboard – ovšem najdete ji pouze na americkém trhu, rozšíření se dočkáme později.

Gboard

Klávesnice je specifická především psaním pomocí gest a dalších vychytávek, které můžeme najít na konkurenční platformě Android. Gboard samozřejmě podporuje dedikované tlačítko pro vyhledávání obrázků a animovaných GIF obrázků, a to skrze vyhledávání Googlu. Klávesnice pro iOS mimo jiné nabízí podporu tzv. emoji smajlíků, které jsou dnes standardní výbavou každého chytrého telefonu.

Velmi zajímavá alternativa, bude stát za to?

Z mého pohledu se jedná o velmi zajímavou alternativu. Nicméně, nejsem si jist, že by mě zrovna psaní textu pomocí gest lákalo. Každopádně klávesnici velmi rád vyzkouším, tedy ve chvíli, kdy bude dostupná i pro český trh.

K používání klávesnic třetích stran jsem ale velmi skeptický. Stále mám totiž pocit, že mi podobné aplikace nenabízí žádnou přidanou hodnotu, díky které bych byl ochotný upustit od výchozí klávesnici od Applu. Vždy jsem u podobných klávesnic měl problém se stabilitou či s přesností jednotlivých písmen. Každopádně jsem zvědav, zda mě Google se svojí klávesnicí překvapí.

O dostupnosti na českém trhu vás budeme informovat prostřednictvím článku.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Vladislav Kluska

16. 5. 2016, 8:03

Používám na svém Androidu alternativní klávesnici od Fleksy a donutil sem si zvyknout si. Teď už každopádně píšu rychleji a je mi jedno, kolik překlepů udělám, klávesnice to opraví sama… A zbavil sem se aspoň mezerníku, co zbytečně zabírá místo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat