Obchod Play nabídne lepší správu beta verzí aplikací

Obchod Play nabídne lepší správu beta verzí aplikací
2016-05-16T07:40:23+02:00
• 16. 5. 2016

Pokud jste se někdy zapojovali do beta testování nějaké aplikace, jistě si pamatujete, že to nebylo úplně nejpohodlnější. Nejprve je nutné přidat se ke komunitě na G+, kde pak musíte najít odkaz k přihlášení do beta testování, a až pak tam v prohlížeči potvrdíte svou účast. Google však nyní pomalu vypouští aktualizaci Obchod Play na verzi 6.7, která má komplikace s beta verzemi odstranit.

Nově dokáže Obchod Play poznat, u kterých aplikací jste se zapojili do beta testování, přičemž u takovýchto aplikací bude přímo v obchodu možnost se z testování odhlásit, případně znovu přihlásit. Prakticky tak odpadá nutnost shánět odkaz a potvrzovat účast v prohlížeči.

Obchod Play

Stále je nutné být členem komunity na G+, po svém vstupu do ní již však stačí otevřít Obchod Play, kde potvrdíte svou účast a do pár minut si již budete moci stáhnout testovací vydání aplikace.

Kromě zjednodušené registrace k testování přibyla v obchodu nově i možnost odeslat hodnocení beta verze přímo vývojáři. K tomu slouží speciální okénko přímo pod ukázkovými snímky obrazovky. Nejsou zde žádné hvězdičky, jen textové pole pro zadání zpětné vazby, kterou uvidí pouze vývojář, a může na základě toho aplikaci dále vylepšovat.

Screenshot_20160515-105926 Screenshot_20160515-105752 Screenshot_20160515-110025

V současnosti se postupně šíří aktualizace Obchodu Play na verzi 6.7, která tyto funkce přidává. Pro nedočkavce je již ovšem nová verze k dispozici na APK Mirror, kde ji lze stáhnout a ihned začít používat. Pokud si chcete počkat, než aktualizace sama dorazí, může to klidně pár týdnů trvat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat