Apple pracuje na rozšíření Apple Pay po Evropě a Asii

Apple pracuje na rozšíření Apple Pay po Evropě a Asii
2018-10-31T21:33:21+02:00
• 30. 5. 2016

Služba Apple Pay je tady s námi již nějaký ten pátek, a ačkoli se pomalu rozšiřuje, seznam podporovaných zemí je stále malý. To by se ale mohlo v blízké době změnit. Výkonná ředitelka Applu prozradila, že se chystají pokrýt všechny významné trhy v Evropě a Asii. Teď se však naskýtá otázka, jaké země jsou pro Apple významné.

Apple-Pay-main

Momentálně Apple Pay funguje v USA, Británii, Kanadě, Číně, Singapuru a také v Austrálii. Brzy dojde ke spuštění také v Hong Kongu. K rozšíření do Evropy a Asie bylo dále řečeno, že se Apple rozhoduje dle několika faktorů pro rozšíření služby do dané země, ale že ten hlavní důvod je rozšířenost Apple zařízení na daném trhu. Roli však hraje také rozšířenost bezkontaktních platebních terminálů, kterých máme v Česku opravdu dost. Mobilní telefony s iOS si u nás přitom drží zhruba kolem 10 procent zastoupení.

Nyní je to tak již jen otázka, zda jsme pro Apple dostatečně významný trh, aby se k nám placení iPhonem brzy dostalo. Předpokládám ale, že nejprve se služba rozšíří do větších evropských zemí, jako je Francie či Německo. Nakonec ono také nezáleží čistě na Applu, ale i na jeho budoucích dohodách s lokálními bankami.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat