Novinky v Androidu N – 5. díl

Novinky v Androidu N – 5. díl
2016-04-15T07:10:17+02:00
• 15. 4. 2016
2

Při prvním vydání Androidu N Developer Preview (DP) jsme vás informovali v několika dílech o novinkách, které byly nalezeny v systému. Nyní zde máme druhou verzi, díky čemuž může pokračovat pátrání.

Novinky v Androidu N

Launcher

První novinka se netýká až tak samotného systému. Konkrétně bylo objeveno v launcheru od Googlu, že na Androidu N DP 2 je možné vybrat samostatné tapety pro plochu a zamykací obrazovku. Případně lze zvolit jednu pro obě možnosti.

ap_resize

Seznam aplikací

Seznam naposledy spuštěných aplikací by potřeboval vylepšení, aspoň podle některých uživatelů. Ačkoliv není potřeba trávit čas mazáním položek, tak i přesto Google integroval v DP 2 možnost odstranění všech aplikací najednou.

ap_resize (1)

Přepínání aplikací

Zatímco první verze Androidu N nabízela možnost rychlého přepínání aplikací skrze tlačítko pro vyvolání seznamu naposledy spuštěných aplikací, tak v nové verzi došlo ke změně. Nyní lze dvojitým kliknutím přepínat pouze mezi dvěma aplikacemi.

Foťák

I samotná aplikace na focení je v DP 2 trochu pozměněna. Opět se vrací možnost pořizování snímků během natáčení video. Mimo to došlo na grafické úpravy a například možnost natáčení zpomalených videí byla přesunuta do menu – již není v podobě jednoho tlačítka ve volbách v horní části.

2016-04-14 (1) 2016-04-14

Již nyní je k dispozici instalační APK balíček, ale nedoporučujeme jej instalovat, jelikož pochází z beta verze systému. Navíc je určen pro zařízení s Androidem 6.0 a výš.

Další grafické hrátky

Není to tak dávno, co Google představil nový design pro ikony svých služeb. Jak se zdá, tak grafické hrátky postihnou launcher od Googlu více. Konkrétně se můžeme v Androidu N DP 2 setkat s novou podobou složek na hlavní ploše. Tentokrát se nejedná o ikony poskládané na sobě. Všechny jsou zapouzdřeny v v kruhu.

ap_resize (2)

„Nejužitečnější novinka“

Občas Google překvapí i nejmenší drobností. Tentokrát integroval do rychlé nabídky zkratku pro kalkulačku – obyčejná zkratka pro rychlé spuštění. Zde se předpokládá, že se jedná jen o test a nakonec se neobjeví ve finální verzi.

ap_resize (1)

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

V Nastavenia – Aplikácie – (ikona ozubeného kolesa) – Opening links je možné nastaviť či aplikácia má otvárať webové adresy, napr. aplikácia „Dokumenty“ otvára docs.google.com

Z nastavení Wi-Fi zmizla možnosť nastaviť 2,4GHz, 5GHz alebo automatiku

Pavel Varga

15. 4. 2016, 14:14

To s těmi webovými adresami umí už Android Marshmallow

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat