3D calculator – experimentální kalkulačka

3D calculator – experimentální kalkulačka
2016-04-11T07:40:47+02:00
• 11. 4. 2016
1

O sociální síti Google Plus si můžeme myslet cokoliv, ale například vývojáři různých aplikací zde publikují své nové výtvory. Díky Miroslavu Vitulovi jsem se tak dostal k příspěvku uživatele Max Thiele, který v komunitě Android Development ukázal svou novou experimentální aplikaci – 3D calculator. Jedná se o velmi zajímavý koncept, který vám nyní chci ukázat.

3D calculator 3D calculator 3D calculator 3D calculator 3D calculator 3D calculator

O co tedy vlastně jde? O obyčejnou kalkulačku, ovšem s trochou kouzla, které nabízí OpenGL. Na snímcích obrazovky výše můžete vidět, co se stane s uživatelským rozhraním, pokud otočíte telefonem. Prvky začnou plynule rotovat po obrazovce tak, aby pořád byly pro uživatelé čitelné. Navíc, i při otáčení zařízení je můžete používat. Animace ještě nejsou perfektní, tedy, co se reakce po kliknutí na prvek týká.

Samozřejmě aplikace má své chybky. Po kliknutí se například zobrazí obdélníky, které by pravděpodobně neměly být vidět. I proto ji autor označuje jako experimentální. Zároveň pak na některých zařízení nemusí aplikace plně fungovat. Navíc má uživatel možnost změnit pohled z 2D na 3D. Poté je požitek z aplikace ještě lepší.

Ano, využití takovéto funkce není příliš rozsáhlé a stále se prakticky jedná o obyčejnou kalkulačku. Avšak to, že někteří vývojáři vytváří podobně zajímavé aplikace, je důkazem určitého postupu a kreativity. Je jen dobře, že experimentování s tím, co vše nám dovolí technologie, vývojáře baví a přináší nám tak nové funkce. Níže můžete vidět video, na němž autor ukazuje, jak aplikace funguje.

logo-app 3D Calculator Fabmax Zdarma ANDROID

Zdroj: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Google Plus, toť skvělá věc. Zjistil jsem to ještě před přečtením článku od stejného člověka :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat