Xperia Z5 a Marshmallow – nefunguje vám Obchod Play?

Xperia Z5 a Marshmallow – nefunguje vám Obchod Play?
2016-03-26T11:54:22+02:00
• 26. 3. 2016
3

Sony začalo vydávat aktualizaci pro smartphony Xperia Z5, díky které získáte do svého zařízení Android 6.0 Marshmallow. Bohužel se objevuje problém napříč uživateli, který je spojen s nefunkčností Obchodu Play.

V první řadě systém hlásí, že aplikace Obchod Play byla zastavena, přičemž nejde ani spustit. V tomto případě nemusíte čekat na vydání opravené verze. Přímo podpora společnosti Sony uvedla několik návodů, jak vyřešit tento problém.

Wk41-G-10-MarshmallowUpdate-f9ace50a6c0de366b3b1083737f1e7d0-1210x1210

V první řadě byste měli restartovat zařízení. Pak vyzkoušejte vymazání dat aplikace Obchod Play, případně vypněte geografickou lokalizaci zařízení. V některých případech pomůže tento postup, ale někteří hlásí, že problém přetrvává.

Pravděpodobně budete muset uvést zařízení do továrního nastavení. Pokud ani v tomto případě nedojde k vyřešení problému, měli byste přeinstalovat Android ve své Xperii Z5 pomocí PC Companion.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

deniss hooper

26. 3. 2016, 13:15

Skvělý. Tohle opravdu svědčí o tom, jaké je Sony firma. A to ještě ty šmejdy prodávají za neskutečné prachy. Ale když to blázni kupují. Porque no.

SONY telefon mám, problém s Obchodem play ne, co se týče chyb, nevím o nikom kdo by měl bezproblémový přechod z majoritní verze, bez factory resetu, výhodou telefonů SONY je, že mají i nástroj pro zálohování a obnovení aplikací :)

Telefon mi opravdu předražený nepřijde, cena je dle mého názoru zcela přiměřená tomu, co za něj nabízejí, a sice dlouhá podpora, dobré funkce a skvěle odladěný android :) Chvilkou jsem zkoušel Samsung S7, super telefonek ale s nepoužitelným SW, což u SONY neplatí…

Natsu Wolfox

27. 3. 2016, 8:47

pomlouvat je jednoduché :) ale u samsungu aspoň po aktualizaci na Android 6 funguje Obchod Play X’D to je bod pro něj :P

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat