Alojz – moderní a jednoduchá předpověď počasí

Alojz – moderní a jednoduchá předpověď počasí
2016-03-20T07:30:27+02:00
• 20. 3. 2016
2

Jestliže chcete mít maximum informací o předpovědi počasí, stáhnete si aplikaci Aladin nebo nějakou podobnou. V podstatě se dostanete ke spoustě dat, podle kterých následně rozhodujete, jestli někam vyrazit nebo co si obléct. Avšak je zde asistent, který zjednoduší rozhodování.

Ačkoliv zjistím základní data o nadcházejícím počasí, tak mi chvíli trvá, než se rozhodnu, co si vlastně mám obléct a na co se připravit. Naštěstí je zde asistent Alojz.cz, který vám jednoduše sdělí, co si máte obléct a jaké bude počasí po celý den.

Screenshot (13)

Asistent Alojz.cz využívá data z Nor­ského meteo­ro­logického insti­tutu a NRK. Následně algoritmy vytvářejí text, který vypadá přirozeně a jednoduše sděluje, jaké oblečení si máme vzít. V současnosti poskytuje informace pro několik měst v České republice. Ačkoliv se jedná o webovou stránku, tak si můžete nechat odesílat notifikace do Chromu či Firefoxu. Taktéž je zde možnost získávání oznámení na mobilním telefonu v nastaveném čase.

2016-03-20 06.00.42 2016-03-20 06.00.19

Za vývojem tohoto praktického asistenta stojí Filip Hráček, který zároveň pracuje pro Google. Alojz.cz se stále nachází ve vývoji, přičemž byl představen odborné veřejnosti na festivalu DevFest.cz v listopadu. Jak probíhalo představení, se můžete podívat ve videu níže.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karel Havlas

21. 3. 2016, 7:00

Nějak si tato aplikace nepamatuje nastavení, když si přihlásím odběr pro Brno, tak mi lojza stejně po rozkliknutí hlásí Prahu

Ladislav Polický

20. 3. 2016, 9:19

Zajímavá předpověď :) Jelikož jsem ale používal nějakou dobu YoWindow počasí, které bere data ze stejného zdroje, vím, že úspěšnost jejich předpovědí je stejně nízká, jako všude jinde. Určitě bych se při ranním oblékání na jejich doporučení nespoléhal, oni už kolem poledne budou psát něco jiného :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat