Klávesnice Slash vám usnadní zadávání emailů a složitých názvů

Klávesnice Slash vám usnadní zadávání emailů a složitých názvů
2016-02-11T10:19:05+02:00
• 11. 2. 2016
1

Každý z nás určitě zažil situaci, kdy na mobilu bylo potřeba vyplnit formulář, včetně emailu, adresy a dalších komplikovaných a dlouhých údajů. Nad tímto problémem se zamysleli vývojáři aplikace Slash, což je sice jen jedna z mnoha dalších podobných klávesnic, ale zato přichází s velice užitečnou vychytávkou, která právě zadávání často používaných frází urychlí.

Rozložení klávesnice je totožné jako u Google klávesnice, na kterou si již mnoho uživatelů zvyklo, a tak nebude problém s rychlým přechodem na klávesnici Slash. Dokonce i nastavení se klávesnici od Googlu z velké části podobá. Oproti Google klávesnici zde ovšem nalezneme jednu speciální černou klávesu s modrým lomítkem, které se v angličtině nazývá „slash“. Právě od tohoto znaku je odvozen i název aplikace. Princip fungování je sice v článku vysvětlen, ale pro názornou ukázku doporučujeme zhlédnout níže přiložený GIF.

giphy

Odkaz na animaci

Při kliknutí na lomítko se do textového pole vypíše taktéž lomítko, zároveň se ale otevře speciální nabídka přímo nad klávesnicí. V té pak nalezneme mnoho příkazů, které lze za lomítko vepsat a tím vyvolat specifickou, předem nadefinovanou akci. Lze například vyhledávat skladby na Spotify, jednoduše napíšete „/spotify“, poté mezeru a název hledané skladby či interpreta. Nad klávesnicí se pak za malý okamžik ukáží výsledky pro vámi požadované hledání.

Screenshot_2016-02-10-20-30-48 Screenshot_2016-02-10-20-31-43 Screenshot_2016-02-10-20-32-03

Z nabídky výsledků pak vyberete ten nejvhodnější, poté dojde k nahrazení celé předtím zadané fráze za lomítkem za odkaz přímo na Spotify. Spotify ale není jediná aplikace, se kterou lze podobným způsobem pracovat. Stejným principem lze vyhledávat i na YouTube, Twitteru, Google, v mapách, Wikipedii nebo kontaktech. Nejzajímavější je ale možnost přidání vlastních zkratek, za které lze dosadit libovolně dlouhý text, například email, webovou stránku, adresu, zkrátka cokoliv, co často používáte a nevyhovuje vám složitě dlouhé zadávání.

Screenshot_2016-02-10-22-18-17 Screenshot_2016-02-10-21-44-08 Screenshot_2016-02-10-21-44-11

Aplikace je dostupná zcela zdarma pro Android a iOS, přičemž neobsahuje ani žádné in-app nákupy. Různých klávesnic, zvláště pak obdob té od Googlu, je k dostání nepřeberné množství, a tak to bude mít Slash z počátku těžké. Má však čím zaujmout a po několika hodinách práce s ní mohu potvrdit, že akce vyvolávané přes lomítko jsou silně návykové.

logo-app Slash Keyboard Search and Share, Inc. Zdarma ANDROID logo-app Slash Keyboard Developer Zdarma iOS

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Peter Markuška

12. 2. 2016, 7:21

skoda ze nieco take nema swype

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat