Google začal spolupracovat s operátory a GSMA na rozšíření RCS

Google začal spolupracovat s operátory a GSMA na rozšíření RCS
2016-02-25T11:15:42+02:00
• 25. 2. 2016

Google nově oznámil spolupráci se světovými operátory na rozšíření technologie RCS (Rich Communications Services). Od té doby, co Google zakoupil v loňském roce společnost Jibe Mobile, se spekulovalo, jak Google tuto technologii bude rozšiřovat. Na přelomu letošního roku jsme si mohli všimnout toho, že se americká společnost opět rozhodla oddělit Hangouts a SMS zprávy do dvou samostatných aplikací. A to podnítilo v celé řadě diskuzí čtenáře vznést otázky, jak to s RCS vůbec dopadne. Google tak poměrně záhy ukončil spekulace a oznámil spolupráci se světovými operátory a GSMA. 
RCS_FIN

Úkolem RCS technologie je nahradit současná řešení SMS zpráv. Od RCS se tedy slibuje to, že dojde k vytvoření a vylepšení současného způsobu zasílání zpráv. Pomocí ní se totiž komunikace probíhající přes operátory posune blíže ke komunikaci, jakou známe například u iMessage na iOS, Facebook Messenger nebo již zmiňovaném Hangouts.

Rich Communications Services uživatelům nabídne možnost zasílat obrázky ve vyšším rozlišení, zasílat větší soubory nebo bude jednodušší vytváření komunikačních skupin. To je v současné době u SMS zpráv velmi obtížné. Google ve svém operačním systému vytvoří ideální prostředí, aby se tato technologie začala používat. Ale samozřejmě jen Google sám na rozšíření RCS  nestačí.

rcs2

Proto potřeboval zapojit i operátory, které RCS začnou také podporovat a šířit. Proto došlo k dohodě se 47 operátory celkem ze 34 zemí. A samozřejmě je také do této spolupráce významně zapojena organizace GSMA. S největší pravděpodobností jsme tak na prahu nové éry komunikace.

Zdroje: gsma.com, businesswire.com, engadget.com, jibe.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat