Acer představil nové smartphony Liquid Zest, potěší především cenou

Acer představil nové smartphony Liquid Zest, potěší především cenou
2016-02-23T18:26:11+02:00
• 23. 2. 2016

Společnost Acer představila dva nové smartphony, Liquid Zest a Liquid Zest 4G. Ty dle slov výrobce cílí na mladé a sociálně aktivní uživatele, kteří tráví čas sledováním sociálních sítí a streamováním hudby. Oba modely nabízí nejnovější Android 6.0 Marshmallow, pětipalcový HD displej a 8MPx fotoaparát. Model Zest 4G pak nabídne oproti levnější variantě také LTE, jak již z názvu vyplývá.

Acer Liquid Zest (Midnight Black)_01 Acer Liquid Zest (Daylight White)_01

I přes to, že se jedná o modely se slabší výbavou, zde nalezneme určité zajímavosti, například technologii Zero Air Gap, která odebírá vzduchovou mezeru mezi sklem a LCD panelem a tyto dvě komponenty jsou tím pádem těsně u sebe. Výhodou je nižší úroveň odlesků a tudíž i lepší čitelnost na slunci. S displejem souvisí ještě technologie On-Cell, díky které došlo k přesunutí dotykové vrstvy na vnější stranu krycího skla.

Aplikace BluelightShield pak poslouží k regulaci vyzařovaného modrého světla, které není příliš zdravé pro lidské oči a Acer tímto umožňuje udělat čtení z displeje ještě komfortnější.

Acer Liquid Zest (Midnight Black)_02 Acer Liquid Zest (Daylight White)_02

Použitý procesor upřesněn nebyl, nicméně víme, že se jedná o čtyřjádro taktované u modelu Zest na 1 GHz a u modelu Zest 4G na 1,3 GHz. Velikost paměti RAM je také neznámá, stejně jako velikost vnitřního úložiště a mnoho dalších parametrů.

Víme ovšem parametry fotoaparátu, ten má u obou telefonů na zádech 8 MPx snímač se světelností optiky f/2.0 a disponuje autofokusem. Přední selfie kamerka má 5 MPx a snímá v širokém úhlu 85°. Na zádech kromě toho zaujme ještě reproduktor ve spodní části, ten je vybaven technologií DTS Sound Studio u modelu Zest, dražší model nabídne DTS HD Premium Sound, což umožňuje kvalitnější prostorový zvuk.

Acer Liquid Zest půjde do prodeje v dubnu za cenu začínající na 2 990 korunách, Zest 4G pořídíte o měsíc později za 3 990 korun.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat