Acer Liquid Z630S – loňský model Z630 se dočkal drobných vylepšení

Acer Liquid Z630S – loňský model Z630 se dočkal drobných vylepšení
2016-02-24T07:00:15+02:00
• 24. 2. 2016

Možná si ještě pamatujete na loňský veletrh IFA, kde Acer představil model Liquid Z630. Netrvalo dlouho a přišlo MWC, kde se Acer rozhodl ukázat světu vylepšenou variantu předchozího modelu. Jmenuje se Liquid Z630S a přichází s větší operační pamětí a úložištěm.

Výše zmíněné změny jsou bohužel také tím jediným, v čem se novinka od předchozího modelu hardwarově liší. Pokud vezmeme v úvahu, že první verze vstoupila na trh ve dvou verzích, jedna s 8GB úložištěm a 1 GB RAM, druhá s 16GB úložištěm a 2 GB RAM, tak se jedná v podstatě jen o třetí variantu, které se do názvu vloudilo písmenko S.

Z630S_black-gold_04

V softwarové části jsme se dočkali jen několika menších novinek, kterými jsou technologie BluelightShield a DTS Studio Sound. První zmíněná reguluje intenzitu vyzařovaného modrého světla z displeje, druhá vylepšuje kvalitu zvukového výstupu.

Pokud nebudeme brát v úvahu jen nové funkce, zaujme telefon také osmijádrovým procesorem MediaTek MT6753 a baterií o kapacitě 4000 mAh, což je dostatek i pro dvoudenní výdrž. Fotoaparát má 8 MPx a videa pořizuje ve FullHD. Připojíte se taktéž na LTE, Wi-Fi b/g/n a Bluetooth 4.0 LE.

Z630S_black-gold_03

Systémem je stále Android 5.1 Lollipop, ale uživatelské rozhraní Liquid UI bylo mírně vylepšení pro pohodlnější ovládání. Zajímavostí je taktéž funkce AcerEXTEND, která umožní telefon bezdrátově připojit ke kompatibilním počítačům a notebookům, na nichž se poté v emulátoru zobrazí domovská obrazovka telefonu a následně lze pracovat v tomto režimu, podobně jako u Continuum ve Windows 10, jen alternativa od Aceru zřejmě nepřináší tolik možností a funkcí. Telefon lze zakoupit již nyní, a to za cenu od 5 990 korun.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat