Klávesnice Word Flow z Windows Phone bude k dispozici i pro iOS

Klávesnice Word Flow z Windows Phone bude k dispozici i pro iOS
2016-01-19T09:45:59+02:00
• 19. 1. 2016
3

Již dobře víme, že Microsoft pro iOS zpřístupnil velkou část původně exkluzivních součástí systému Windows Phone, kterými jsou například aplikace Outlook nebo hlasová asistentka Cortana. Tím však rozšiřování na „jablečnou“ platformu zdaleka nekončí a Microsoft se patrně rozhodl přenést na iOS, respektive na iPhone, další z původních Windows Phone vychytávek.

Tou má být klávesnice Word Flow, která je výchozí a zároveň jedinou dostupnou klávesnicí na Windows Phone a mezi její výhody patří kromě rozumně rozmístěných písmen také rychlé psaní tahem po písmenech, či možnost využití virtuálního trackpadu pro snazší opravu textu.

Shape_keyboard_Windows_Phone81

O příchodu klávesnice na iOS informoval jeden z Windows Insiderů, kterému přišel email s oznámením, ve kterém stojí, že se může zapojit do testování Word Flow klávesnice na iOS, pokud má iPhone 5S a novější.

wordflow-ios-keyboard-email2

V emailu dále stojí, že tým z Microsoftu pracuje na postupném rozšiřování klávesnice Word Flow, počínaje systémem iOS. Z tohoto tvrzení si lze jednoduše odvodit, že v blízké době by se klávesnice, původně z Windows Phone, mohl dočkat i Android. Je tedy jen otázkou času, než Microsoft s nabídkou testování osloví širší okruh uživatelů a nabídne podobnou příležitost také uživatelům Androidu, který o tuto funkci rozhodně nebude ošizen.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Taky jsem přešel po 4 letech od Windows zpět na Android a myslím, že nás bude postupně daleko víc. Každopádně Microsoft a jeho služby jsou na systému Android daleko použitelnější než na jejich vlastním systému. Více možností s více vychytávek. Ovšem že bych toužil zrovna po téhle klávesnici to tedy ne. Psal jsem s ní poslední 4 měsíce a rozhodně to není žádná výhra. A zrovna na Androidu jsou daleko lepší volby.

Ladislav Polický

19. 1. 2016, 11:17

Kdyby radši vyvíjeli aplikace, které chybí jejich uživatelům.

David Pilař

19. 1. 2016, 11:40

V tom s vámi souhlasím. Myslím, že se teď MS až moc soustředí na ostatní systémy. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že jsem nedávno přešel na Android, jsem s tímto přístupem více než spokojen :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat