Jaké druhy mobilních aplikací si můžete nechat naprogramovat? sponzorovaný článek

Jaké druhy mobilních aplikací si můžete nechat naprogramovat? [sponzorovaný článek]
2016-01-12T15:20:26+02:00
• 12. 1. 2016

Vlastní mobilní aplikace jsou dnes stále oblíbenější. Představují skvělý prostředek komunikace se zákazníky, efektivní inovaci reklamy i elegantní způsob propagace měst a institucí. Řada společností dnes využívá firemní mobilní řešení pro podporu managementu nebo jako snadný způsob přístupu k firemním datům. Máte nápad na chytrou „appku“ nebo chcete zvýšit mobilitu svých zaměstnanců? Pokud zrovna nedisponujete zkušeným týmem vývojářů, není žádný problém využít outsourcingu a nechat si aplikaci naprogramovat externí firmou. Jaké druhy aplikací ale vlastně existují?

obrazek_ke_clanku

Nativní a webové aplikace

Základní otázkou, o které byste měli přemýšlet už od začátku, je, zda by vaše aplikace měla být nativní nebo fungovat na webu. Nativní aplikace jsou uloženy přímo v mobilu, takže jsou vždy přístupné a fungují spolehlivěji. Takové aplikace je ovšem třeba vyvíjet pro každý operační systém zvlášť. Webová aplikace je oproti tomu závislá na internetovém připojení, ale její verze je stejná pro všechny platformy. Její aktualizace se navíc projeví všem uživatelům okamžitě. Na druhou stranu jsou zde omezeny některé funkcionality, například propojení aplikace s fotoaparátem.

Mobilní aplikace jako start-up i firemní systém

Nejčastěji sahají po outsourcingu klienti, kteří si mobilní aplikace sami vymyslí a potřebují je realizovat. Počet existujících aplikací v současnosti roste přímo raketově, například podle webu statista.com si dnes mohou uživatelé Androidu vybrat mezi 1,6 milionu aplikací. Apple jich nabízí o něco méně, okolo 1,5 milionu. Stále však v tomto světě můžete prorazit s novými nápady. Pokud pro vývoj své aplikace zvolíte správnou externí firmu, přivede váš nápad k životu a ještě vám poradí, jak s ním uspět.

Jiným druhem softwaru, který si lidé nechají často outsourcovat, jsou firemní aplikace. Staré webové systémy jsou často nepřehledné, mobilní aplikace se naopak vyznačují přehledností a snadným ovládáním. Firemní aplikace mohou využívat typicky technici nebo obchodníci, ale i třeba firemní partneři pro přístup k datům a optimalizaci obchodních procesů.

Aplikace jako propagace měst, marketingový nástroj nebo užitečný pomocník

I někteří osvícenější městští zastupitelé poznávají kouzlo mobilních aplikací. Tato technologie je totiž skvělým způsobem reklamy a propagace obcí, místních pamětihodností a událostí. Díky aplikacím je možné snadno rozšiřovat informace mezi turisty i občany, upozorňovat na zajímavé akce nebo předávat důležité kontakty.

Oblíbené je také využití mobilní aplikace jako marketingového nástroje ve formě hry. Vaši zákazníci se mohou bavit překonáváním herních rekordů a přitom mají neustále na očích logo vaší firmy. Kromě her určitě znáte různé užitečné aplikace, bez kterých už si spousta lidí nedokáže svůj život ani představit. Do této kategorie patří svítilny, televizní ovladače, online magazíny, běžecké aplikace a mnohé další.

Máte zájem o vývoj mobilních aplikací, ale nemáte k tomu dostatečné prostředky nebo zkušenosti? Zvolte cestu outsourcingu a obraťte se na odborníky z řad firem, které tyto služby nabízí. Odpadne vám tak administrativní zátěž a další náklady a budete se moci věnovat tomu nejdůležitějšímu – svému podnikání.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat