Alcatel OneTouch představil osmipalcový tablet s Windows 10 Mobile

Alcatel OneTouch představil osmipalcový tablet s Windows 10 Mobile
2016-01-06T09:40:30+02:00
• 6. 1. 2016

V Las Vegas právě probíhá technologický veletrh CES a své produkty zde ukázal i Alcatel OneTouch, jedním z nich je také nová verze levného tabletu Pixi 3, který s novou verzí zažívá netradiční změnu operačního systému. Místo Androidu se výrobce rozhodl pro Windows 10 Mobile, který je primárně určen pro telefony, avšak lze ho využít i na tabletech. Pixi 3 je tak jedním z prvních tabletů, který je tímto systémem vybaven.

pixi3

Od předchozí generace se tablet příliš neliší v designu, přední straně dominuje 8palcový IPS displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Na zadní straně pak nalezneme 5MPx fotoaparát a ve spodní části reproduktor. Přední kamerka disponuje rozlišením 2 MPx. Srdcem zařízení je čtyřjádrový Snapdragon 210 taktovaný na 1,3 GHz, paměť RAM má jen 1 GB.

Dále si tablet poradí s LTE konektivitou, připojíte se také na Wi-Fi a samozřejmostí je Bluetooth 4.1. Interní úložiště poskytne sice jen 8 GB, není však problém rozšířit ho pomocí microSD karty. O výdrž se postará 4060mAh baterie, což není nijak ohromná kapacita, ale pro takto vybavený tablet bude bohatě stačit.

pixi3_2

Zajímavostí dále je, že Alcatel k tabletu nabídne širokou škálu příslušenství, včetně barevných krytů Color Skin. Dále by mělo být k dispozici standardní flipovací pouzdro a hovoří se také o krytu s integrovaným stojánkem, to ale zatím není potvrzené.

Na trh se tablet dostane letos v dubnu za cenu 199 dolarů, což je v přepočtu přibližně 5 000 korun. To rozhodně není špatná cena a tablet bude ideálním kandidátem pro nenáročné uživatele.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat