SwiftKey Symbols – klávesnice pro uživatele s řečovým postižením

SwiftKey Symbols – klávesnice pro uživatele s řečovým postižením
2015-12-13T13:31:58+02:00
• 12. 12. 2015
1

SwiftKey je jedna z nejpoužívanějších klávesnic na androidích zařízení a musí se nechat, že právem, sám ji používám na téměř každém zařízení. Vývojáři právě vydali novinku s názvem Swiftkey Symbols. Nová klávesnice je určena pro uživatele s řečovým postižením. Zaměření týmu mají být hlavně děti s autismem nebo jakýkoliv další uživatel, kterému dělá obtíž se slovně vyjádřit.

swiftkey-symbols

Aplikace umožní uživateli budovat celé věty jen za pomocí výběru obrázků z několika kategorií – lidí, akce, barvy nebo za pomoci inteligentního nástroje, který doporučuje další obrázky, jež byste mohli chtít „napsat“. Využitím predikčním SwiftKey SDK je na tom SwiftKey Symbols v tomto ohledu poměrně dobře. Navíc velmi přesně odhaduje, co by daná osoba pravděpodobně chtěla napsat. Postupem času se samozřejmě od uživatele učí.

SwiftKey Symbols také bere ohled na čas či den v týdnu a pokouší se následně odvozovat další slova i za pomoci podobných informací. Například aplikace ví, že v pondělí ráno má její uživatel tělocvik, a přizpůsobí proto kategorie a predikce. Aplikace taktéž přichází s možností vložení vlastních obrázků, fotografií apod.

swiftkey-symbols2

SwiftKey plánuje svou novou klávesnici Symbols dostat do rukou každého, kdo by ji mohl potřebovat ve velmi krátké době. Aplikaci můžete mít na tabletu i na telefonu, což je dobrá zpráva. Pokud tak máte blízkého, který by novinku mohl využít, můžete vyzkoušet nový způsob komunikace skrz chytré zařízení.

logo-app SwiftKey Symbols SwiftKey Greenhouse Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Lucie Budínová

VIP 12. 12. 2015, 11:14

Super, s timhle měli přijít už dávno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat