Souhrn novinek z Google Apps for Work za měsíc listopad

Souhrn novinek z Google Apps for Work za měsíc listopad
2015-12-05T15:11:52+02:00
• 5. 12. 2015
2

CO JE TO GOOGLE APPS FOR WORK?

Google Apps je skupina aplikací od Googlu, které jsou určeny zejména pro organizační prostředí, jako jsou firmy, školy apod. Google u této služby dává určité výhody, které v sobě zahrnují zejména garantovanou dostupnost, prostor zdarma navíc, rozšířenou funkcionalitu a hlavně pokročilou administraci. Služba je zpoplatněná, ale ne pro všechny. Zdarma ji mohou využívat především školy a neziskové organizace. Další informace o této službě naleznete v následující krátké prezentaci.

Dali jsme si za cíl vás pravidelně jednou měsíčně informovat o novinkách této zajímavé služby, která prochází neustálým vývojem.

 Lepší náhled tabulek v Gmailu

pasted image 0

V Gmailu nyní funguje lepší náhled pro tabulky. To platí nejen pro Tabulky Google, ale i pro formát Microsoft nebo OpenOffice.

Snadněji najděte, schvalte a instalujte aplikace, které pracují s Android for Work (a opačně)

V Google Apps Marketplace nyní najdete novou sekci aplikací, které mají své protějšky pro Android for Work.

1

pasted image 0 (3)

Stejně tak v detailu takové aplikace naleznete informaci, že je dostupná také na Google Play. Jedná se o prolink přímo do obchodu k dané aplikaci, odkud ji pak můžete rovnou schválit a zavést tak svým uživatelům. Podmínkou je pochopitelně mít povolen a zaveden Android for Work.

V obchodu Google Play nyní administrátor Google Apps najde také novou sekci podobnou té v Google Apps Marketplace. Zobrazí se vám zde ty aplikace, které jsou dostupné i pro Google Apps.

2

Sdílení na cestách s Diskem Google

Oznámení o sdílení nyní fungují v nových verzích aplikací pro iOS a Android.
Pokud s vámi nyní někdo sdílí nějaký soubor nebo složku, zobrazí se vám v zařízení oznámení, jehož pomocí se můžete hned do dané složky či souboru přesunout. Stejně tak, pokud vás někdo o sdílení požádá, hned se o tom dozvíte a případně rovnou oznámení schválíte. Tato nová oznámení samozřejmě můžete vypnout nebo zapnout v nastavení aplikace.

1

Google také udělal konzistentnější sdílení mezi platformami v Google disku pro iOS. Sdílení je tedy upravené s možností vložení zprávy pro druhou stranu.

Na Androidu od teď už nepotřebujete Google účet, abyste zobrazili veřejně sdílené položky. Takže nyní stejně jako na webu i na Androidu zobrazíte odkazem sdílené položky, aniž byste museli být přihlášení.

Koš pro Kalendář Google

Kalendář Google se naučil jednu moc šikovnou funkci, kterou je koš. Když smažete událost, kterou jste vytvořili nebo kterou jste měli oprávnění upravovat, zůstane 30 dní v koši daného kalendáře. Z koše můžete události obnovit, nebo je smazat trvale.

Poznámka: Všichni lidé, kteří mají u kalendáře oprávnění Provádět změny událostí a Provádět změny událostí a spravovat sdílení, mohou zobrazit události v koši a přesouvat je.

1

V Admin konzoli přibyl také log událostí, které se koše týkají.
Další informace najdete v nápovědě.

Najděte chybějící emaily snadněji ve webovém Gmailu

Občas je omylem nějaký email označen jako spam nebo ho jednoduše omylem smažeme. Pokud se pak pokoušíme takový email najít, není to jednoduché. Respektive až do teď. Nyní Gmail prohledává i složku se spamy, a pokud tam email najde, vyskočí vám následující upozornění, po jehož rozkliknutí relevantní email zobrazíte.

1 (1)

Také se může stát, že vaše vyhledávání je příliš obecné, tedy vrátí mnoho výsledků. V takovém případě nyní dostanete další nové upozornění, které vám říká, abyste své hledání více upřesnili pomocí uvedení data, odesílatele, velikosti atd.

2

Chytřejší třídění v sekci Nejnovější na Disku Google na webu

Google v sekci Nejnovější změnil způsob třídění položek. Označuje ho chytřejším, protože toto třídění je prý pro uživatele přijatelnější. Takže původní rozbalovací menu (poslední změna, poslední změna mnou, naposled otevřeno mnou) bylo nahrazeno dynamicky generovaným tříděním založeném na časových sekcích (dnes, dříve tento týden, atd.) a bude zobrazovat změny jako nahrání nového souboru, změnu souboru, otevření, vytvoření atd.

Výstřižek

Nové verze aplikací Dokumentů a Tabulek Google usnadní komentování a vkládání grafů na Androidu

V nové verzi aplikace Dokumenty Google můžete najít tyto novinky:

  • Zobrazení komentářů a návrhů při použití rozvržení k tisku
  • Navrhovaná témata k prozkoumání pomocí nástroje Výzkum
  • Vkládání vodorovných čar

1

Novinky se nevyhnuly také aplikaci Tabulky Google:
  • Přidávání komentářů a odpovídání na komentáře
  • Vkládání doporučených grafů

2

3

Nová verze (3.8) aplikace Google Apps Sync pro Microsoft Outlook

Nová verze (3.8) aplikace Google Apps Sync pro Microsoft Outlook je k dispozici ke stažení. Tato poslední verze podporuje Office 2016 a Windows 10.

Nové Google+ se nevyhnulo ani uživatelům služby Google Apps

Dragon Final Animation

Google+ se dočkalo velké změny prostředí. Má být rychlejší, jednodušší a hlavně prostě lepší. Důraz klade zejména na komunity a sbírky.

Jak je vidět i u této redesignované služby, Google začal zřejmě zcela od začátku. První dojem stávajících uživatelů proto na novou verzi není mnoho pozitivní. Má nemálo chyb a nedodělků. Na webu nefunguje například zadávání nových událostí a anket. Na Androidu si uživatelé stěžují hlavně na černou spodní lištu. A na iOS chybí Místa a rovněž nejde zadávat události a ankety. Nejvíce hotově tedy působí verze pro Android.

Jako fanoušek této sociální sítě proto doufám v brzké opravení všech chyb a dodělání chybějících funkcí. Vzhledově je pro mne služba celkově více atraktivní. Na webu bys se však vrátil spíše ke třem sloupcům ve streamu.

Hovory Hangouts i bez účtu Google

Google zavádí možnost pozvat hosta k videohovoru Hangouts, přičemž již není nutné, aby měl stejně jako vy účet na Googlu. Druhé straně tak postačí, aby použila odkaz, který jí pošlete například emailem. Jakmile tak učiní, bude vyzván k zadání jména.

request-join-guest-hangouts
Organizátor hovoru jej pak jednoduše schválí.

hangouts-guest-accept-reject

Nově také, pokud událost s videohovorem naplánujete přes Kalendář Google, druhé straně (i bez účtu Google) přijde odkaz na videohovor přímo v emailové pozvánce. Pak už stačí, aby si dotyčný počkal na začátek události a jednoduše v emailu na odkaz kliknul.

Nová verze Google Apps Directory Sync (4.1.0)

Licence funkce Sync umožňuje spravovat přidělení licencí na uživatelské účty Google Apps. Pokud si koupíte na doménu různé služby, jako je například Google Apps pro práci a Google Apps Unlimited, můžete použít synchronizační licence pro správu licencí uživatelských účtů Google Apps.

Nová verze (v1.1.132.0) Google Drive plug-inu pro MS Office

Novinky:

  1. Z menu nastavení můžete poslat zpětnou vazbu.
  2. Nový podnikový instalátor pro interní distribuci softwaru.
Opraveno:
  1. Funkce sdílet mohla selhat, pokud ukládala sdílené změny.
  2. Chyba v Japonském jazyku.

Přetahujte soubory rovnou do složek na Disku Google

Do Disku Google můžete od teď přetahovat soubory přímo do složek. Platí pro poslední verze prohlížečů Chrome a Firefox.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Bartál

Fanoušek Googlu, specialista na Google Apps

Komentáře

Dobrý den, děkuji za skvělý článek o ucelené informace o novinkách. Jak je to ale prosím s Google apps pro neplátce DPH? Doporučil byste zprostředkovanou cestu (viz http://www.averma.cz/google-apps-pro-neplatce-dph/)? Díky za rady, Z.

Jiří Bartál

VIP 8. 3. 2016, 11:50

Dobrý den,

doporučuji kontaktovat firmu http://www.appsatori.eu/, která má v tomto odvětví letité zkušenosti. Zcela jistě se domluvíte na řešení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat