Microsoft Connections – chytrá aplikace pro správu a organizaci kontaktů

Microsoft Connections – chytrá aplikace pro správu a organizaci kontaktů
2015-12-20T08:55:08+02:00
• 20. 12. 2015
5

Nová aplikace Connections od týmu Microsoft Garage byla před několika málo dny vypuštěna do obchodu Google Play a klade si za cíl usnadnit vám práci s kontakty a jejich správu. Konkrétně k jednotlivým kontaktům umožňuje přidávat poznámky a upomínky, které se zobrazí při zahájení nebo po skončení hovoru.

Kontakty lze navíc pro větší přehlednost řadit do skupin za pomoci hashtagů, takže si lze vytřídit rodinu, pracovní kontakty a své ostatní známé do jednotlivých kategorií dle libosti.

2015-12-17 (4) 2015-12-17 (1) 2015-12-17 (3)

Aplikace nabízí jednoduché a přehledné prostředí, přičemž na hlavní obrazovce nalezneme přehled veškerých kontaktů, z nichž každý může mít svůj vlastní popis, u každého je v rohu uvedený hashtag podle kategorie, do které patří, a dále jsou na něm dvě tlačítka, přidat upozornění a přidat poznámku.

Pokud nastavíte upozornění, můžete si k němu nastavit, kdy se má zobrazit. Ideálním řešením je, když si upozornění nastavíte přesně na tu chvíli, kdy vám daný kontakt bude volat. Upozornění se s vámi nastaveným textem ukáže na obrazovce právě ve chvíli, kdy vám konkrétní osoba zavolá a vy si tak můžete před přijmutím hovoru připomenout, co jste chtěli s volajícím probrat.

U upozornění jsou dále dvě možnosti, a to jeho zamítnutí, čímž se upozornění skryje, nebo přidání poznámky. Poznámky se pak u jednotlivých kontaktů zobrazují na hlavní stránce a zároveň lze nastavit, aby se poznámky zobrazily po skončení hovoru na zamykací obrazovce.

2015-12-17 (2) 2015-12-17

Jako většina aplikací od Microsoftu se i Connections snaží usnadnit uživateli každodenní práci a cílí na maximální produktivitu. Bohužel zrovna tato má jednu zásadní nevýhodu, a tou je její lokální dostupnost. V současné době lze Connections z Google Play stáhnout pouze na území Indie. Naštěstí je volně k dispozici APK soubor, který je navíc pravidelně aktualizován, a tak si aplikaci může stáhnout a používat kdokoliv. Pokud vás zaujala, můžete ji stáhnout zde. Pro jistotu přikládáme také klasický widget pro stažení z Google Play, není totiž vyloučeno, že se oficiální dostupnost aplikace v budoucnu rozšíří na více regionů.

logo-app Connections Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Ladislav Polický

20. 12. 2015, 11:48

Zkusil jsem, funguje, ale hned na první pokus nějaký bug, postupně jsem žádal dvě poznámky u dvou různých osob se shodným křestním jménem, ale odlišným příjmením. První poznámka se uložila, druhá se tvarila, že taky, ale po návratu na seznam osob a opětovném otevření obou poznámek byla poznámka k první osobě uložená u té druhé a ta druhá úplně zmizela.

we try to verify your OTP …

Takže to nejede.

David Pilař

20. 12. 2015, 10:09

Je možné, že to nebude fungovat všem úplně správně, ale jak můžete vidět na screenshotech, nám se do aplikace podařilo dostat.

Libor Foltýnek

20. 12. 2015, 12:28

Mně to jelo, ale zadal jsem poznámku a ta se při hovoru neukázala, jen jméno a hashtag. Možná, kdyby to číslo volalo mně, jenže mně se líbí právě možnost, že bych tu poznámku viděl i při odchozím hovoru.
Dál se mně nelíbí, že ta „přílepka“ (nevím, jak to líp nazvat) pak visí na displeji ještě příliš dlouho po skončení hovoru.
Ale jinak docela dobrý nápad, třeba to vychytají ještě líp.

Martin Čollák

20. 12. 2015, 18:34

u mě taky nic
EDIT: Už to jde

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat