Force Touch bude příští rok v kurzu

Force Touch bude příští rok v kurzu
2015-12-21T07:05:16+02:00
• 21. 12. 2015

Analytická společnost IHS ze Spojených států zveřejnila konečnou zprávu po provedenému výzkumu ohledně displejů s Force Touch. Pokud v příštím roce máte v plánu kupovat nové mobilní zařízení, tak se může stát, že na něm budete moci využít právě tuto technologii, která je v dnešní době exkluzivitou u několika málo telefonů. Navíc to zůstává jen otázkou času. Force Touch získává velkou oblibu stejně jako čtečka otisků prstů.

huawei_phone_weight_guess_648

Technologie rozpoznávající tlak prstu na displej by měla být nasazena až u 25 % nových chytrých zařízení. V současnosti vlastní nejvíce zařízení společnost Apple, která tzv. 3D Touch využila u hodinek Watch, nového iPhonu 6s a 6s Plus. Například u jejich displeje lze jemným dotykem zobrazit náhled emailu nebo hrubým dotykem rovnou otevřete přijatý email. Dalším takovým zástupcem je model Mate S od Huaweie.

Ten bohužel nemá technologii tolik dotaženou do konce jako konkurence. Přeci jen Apple dokázal celé prostředí systému prošpikovat funkcemi s využití 3D Touch, kdežto Force Touch umí jen přibližovat fotografie a vážit předměty. Analytici z IHS uvádějí navýšení dodávek Force Touch technologie o 317 % na 461 milionů kusů v příštím roce. Nejčastěji má být nasazena do telefonů ze střední a vyšší třídy. V příštích letech porostou dodávky ještě o 40 až 50 %.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat