Apple prý připravuje menší čtyřpalcový iPhone 7c

Apple prý připravuje menší čtyřpalcový iPhone 7c
2015-12-05T10:25:31+02:00
• 5. 12. 2015

Spekulace ohledně menšího iPhonu s úhlopříčkou 4 palce jsou tu s námi již delší dobu. Nyní se však od známého analytika Ming-ChiKuo, který má velmi dobré informace a již v minulosti předpověděl například iPad Pro, dozvídáme, že příští rok dorazí menší iPhone jakožto nástupce modelu 5s. To byl totiž poslední čtyřpalcový telefon od Applu.

iphone-7c-vs-iphone-6-plus

Jeho spekulace potvrdil také další zdroj z Číny. Ten však o novém zařízení nehovoří jako o iPhonu 6c, nýbrž jako již o iPhonu 7c. To by rozhodně dávalo větší smysl, vzhledem k tomu, že příští rok již generace iPhone 6/6s nebude aktuální. Každopádně písmeno c zde má znamenat spíše compact. S původním iPhonem 5c také nemá mít nic společného. Konstrukce má být klasicky z kovu, design by měl být převzat z novějších modelů.

Z další výbavy má iPhone 7c nabídnout procesor Apple A9 z letošních iPhonů. NFC čip ve spojení Apple Pay zde má být také integrován. Jinak však údajně technologie 3D Touch přítomná nemá být, stejně tak fotoaparát zůstane prý původní z iPhonu 5s.

Čtyřpalcový iPhone pak má přijít dle některých zdrojů v únoru, jiné však hovoří o září. Měl by být totiž představen vedle iPhonu 7. Uvidíme, jak to tedy nakonec bude.

iPhone_6C_005-1200x720xKoncept, jak asi nakonec nebude vypadat iPhone 6c/7c

Zdroje: theverge.com, cultofmac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat