#DevFestOVA – jinak, jinde, a přesto úžasně komentář

#DevFestOVA – jinak, jinde, a přesto úžasně [komentář]
2015-11-30T14:00:01+02:00
• 30. 11. 2015
1

IMG_3280

Už od roku 2013 se Dotekománie aktivně zapojuje do podpory největší technologické konference v České republice, a ani letos tomu nebylo jinak.

„Za předešlou větu mě asi ukamenuje mnoho organizátorů z GUG.cz, jelikož nepovažují DevFest za konferenci, ale spíše za technologický festival.“

Tento rok byl v mnohém výjimečný. Nejzřetelnější změnou byl přesun na druhý konec republiky, do Ostravy na půdu VŠB (Vysoká škola báňská). Celé organizace se ujali členové GDG Ostrava za podpory dalších skupin spadajících pod GUG.cz. Čekali na nás krásné prostory VŠB, přičemž organizátoři se postarali i o ty nejmenší detaily.

IMG_3359 IMG_3486

Programy akce a další informační materiály byly na každém kroku, díky čemuž se prostorami nepotáceli zmatení geekové. Nechyběla malá kavárnička a také pohoštění, na které se vrhali účastníci DevFestu s plnou vervou. To a ještě vyladěná vzduchotechnika dalo základ pro hodnotné přednášky a workshopy.

IMG_3170 IMG_3235

Také se nezapomnělo na vyžití v podobě ukázek nejrůznějších technologií, mezi kterými se našel prostor i pro smartphony z Číny. Člověk se mohl dozvědět i něco nového, co ještě neviděl, nebo neměl šanci si vyzkoušet na vlastní kůži. Třeba hrátky s elektřinou.

IMG_3180 IMG_3323 IMG_3330

Pro návštěvníky byly nachystány tři paralelní programy a přednášelo 30 řečníků. Dozvěděli jsme se, jak probíhá vývoj iOS aplikací přímo v Googlu, o čemž nám řekl Milan Broum, který pracuje v londýnské pobočce Googlu. Na pořadu byl také nový fenomén Internet of Things v podání Matouše Hýbla z Brightify. Na své si přišlo i ženské pokolení, hlavně díky holkám z Czechitas a Rails Girls Ostrava.

IMG_3427 IMG_3439 IMG_3520

Tento ročník byl pro mou „maličkost“, a možná i pro Dotekománii výjimečný. Celou dobu jsme jen podporovali organizátory DevFestu, ale řekli jsme si, že nastal čas, abychom přispěli více. Ujal jsem se tedy přednášky se zaměřením na komunikaci mezi vývojáři a novináři, blogery, vlogery, redaktory atd. Jednalo se o mou premiéru na takové úrovni. Snad nasbírané a předané zkušenosti napomohou tvůrcům aplikací, a nejen jim.

IMG_3173

Bál jsem se, že DevFest pořádaný nováčky nedosáhne kvalit minulých ročníků, ale bylo to zbytečné. Taková profesionalita, jakou předvedli, si zaslouží velký potlesk. Hlavně s ohledem na překážky, které byly házeny pod nohy lidem, jež vytvořili úžasnou akci, která je navíc zdarma. Dokonce nebylo ani znát, že během programu došlo k několika vážným problémům. Taková profesionalita se jen tak nevidí.

IMG_3651

Celý letošní DevFest se věnoval technologiím a hlavně rozvoji. Program byl bohatý a následná afterparty uzemnila i ty nejotrlejší. Rozhodně se těším na další ročník, a pokud jste nikdy nebyli na DevFestu, přicházíte o hodně. Chcete-li se považovat za technokrata, geeka, nerda či jiného „ajťáka“, tak se musíte zúčastnit festivalu DevFest.

Fotografie: Danny Macho (DAxAM Photography)

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Honza Kopecký

30. 11. 2015, 15:09

Nemohu jinak, než souhlasit. GDG Ostrava a celý organizátorský tým odvedl super práci a i pro mě jako organizátora to byl super zážitek! O afterparty nemluvě.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat