Sharp RoBoHoN – v Japonsku si zavolají z robota

Sharp RoBoHoN – v Japonsku si zavolají z robota
2015-10-10T19:10:47+02:00
• 9. 10. 2015

Pokud jste už viděli žábu bušit do skály nebo couvat stíhačku, tak vám nesmí uniknout pozoruhodná novinka od společnosti Sharp. Možná si budete říkat, že jde jen o pouhý aprílový žert, ale tento japonský výrobce skutečně odhalil robota, kterého můžete nosit v náprsní kapse či přímo z něj telefonovat. Robot jménem RoboHon byl vyvinul známým profesorem Tomotaka Takahashi z Tokia.

Sharp RoBoHoN (1)

Zařízení měří 19,5 cm a v zadní části je vybaveno jen 2palcovým QVGA displejem. Do jeho tváře zamířil malý projektor společně s vestavenou kamerkou. Při životě ho drží procesor Snapdragon 400 od Qualcommu. Sharp uvádí snadnou přenositelnost, což potvrzuje hmotnost 390 gramů. Rychlé přenosy dat zajišťuje podpora sítí 4. generace. Z vlastností robota lze vypíchnout možnost chůze, rozpoznání vašeho hlasu, oznámení na nové zprávy či různých připomínání.

Sharp RoBoHoN (2) Sharp RoBoHoN (3)

Tlačítka v prostředí naznačují přítomnost systému Android, ačkoliv ji nikdo nepotvrdil. V každém případě může jít o výrazně omezenou verzi. Případní zájemci si budou muset počkat až do příštího roku, kdy přesněji v 1. pololetí má započat oficiální prodej. Nejlepší demonstrací jeho stěžejních funkcí najdete ve zveřejněném videu. Tento robot rozhodně nenahradí klasické telefony, nicméně jako chytrá hračka zapůsobí.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat