Android 6.0 Marshmallow s lepší integrací Google Překladače

Android 6.0 Marshmallow s lepší integrací Google Překladače
2015-10-07T07:30:48+02:00
• 7. 10. 2015
1

Google Překladač používá více než 500 milionů lidí každý měsíc, navíc je každý den přeloženo více než 100 miliard slov. Začátkem týdne měli všichni uživatelé možnost využít novou funkci, jež je spojená s nejnovější verzí systému Android a aplikací Překladač.

composing Whatsapp small

Odkaz na animaci

O jaké novince se to vlastně bavíme? V nové verzi Androidu 6.0 Marshmallow se nachází spojení s Google Překladačem. Pokud tuto aplikace máte nainstalovanou, stačí pak jednoduše označit text, vybrat z kontextového menu možnost přeložení, a nakonec z jakého jazyka pochází text a do kterého jej chcete přeložit.

Vše je tak velmi snadné a intuitivní. Už nyní touto funkcí disponují některé aplikace a mezi ty známější patří například Google Chrome pro Android, avšak jen jeho vývojářská verze Dev.

ap_resize

Samozřejmě tuto funkci mohou vývojáři využívat i ve svých aplikacích. Stačí si řádně projít blog Android developers, kde je vše velmi krásně popsáno a máte hotovo. Prakticky se jedná o pár řádků kódu, který aplikaci opět dodá větších možnosti, než tomu bylo doposud.

Bohužel možnost překladu v aplikaci bude možné využít, zatím, pouze na zařízeních s Androidem 6 Marshmallow, což je způsobeno i díky funkčnosti Now On Tap – dnes představená funkce tak někomu může připadat velmi podobná. Pokud se chcete dozvědět více, stačí jít na stránky Android developers, kde jsou hned 4 způsoby, jak tuto funkcionalitu do své aplikace zabudovat.

Zdroje: android-developers.blogspot.ca, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Pavel Kořítko

7. 10. 2015, 18:57

Hodilo by se nějaké video, kde se to podrobně ukáže, jak na to.. z toho textu jsem jelen :(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat