Microsoft pracuje na vlastním řešení pro platby mobilem

Microsoft pracuje na vlastním řešení pro platby mobilem
2015-10-22T07:15:44+02:00
• 22. 10. 2015

Apple, Google i Samsung již mají každý svou vlastní službu pro placení telefonem. Ze tří dominujících platforem je tedy Windows Phone jediný, který zatím neumožňuje mobilní platby. Microsoft již před příchodem Windows Phone 8 naznačoval, že právě tato funkce bude součástí systému.

Nakonec jsem se bohužel nedočkali, což mnoho fanoušků zklamalo. Nyní se však blýská na lepší časy, neboť Microsoft slibuje příchod mobilních plateb pro Windows 10. Dočkáme se konečně něčeho pořádného, nebo jsou to opět jen zbytečné sliby?

microsoft_nfc_payments

Joe Belfiore potvrdil v rozhovoru pro Re/code a The Verge, že Microsoft momentálně pracuje na vlastním řešení pro mobilní platby, přičemž se pracuje s několika scénáři placení. Dle slov viceprezidenta pro operační systémy jsou však platby mobilem hodně komplexní záležitostí, a může tedy nějakou dobu trvat, než bude služba připravena k použití.

Již dříve redmondská společnost žádala o povolení platebních transakcí v mnoha státech, což byl v podstatě jeden z prvních kroků dlouhého vývoje, který ještě dnes stojí na samém počátku. Dočkat bychom se dle Belfiorových slov měli „brzy“, přičemž funkce bude součástí aplikace Peněženka, která v současnosti nabízí placení ve Store pomocí platebních karet a předplacených voucherů.

Zdroj: recode.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat