VKworld VK700 PRO – první telefon s 3.0D zakřivením hran displeje

VKworld VK700 PRO – první telefon s 3.0D zakřivením hran displeje
2015-09-18T11:30:17+02:00
• 18. 9. 2015
6

Možná si pamatujete na telefon s názvem Hammer Phone One, což je předchůdce dnes představovaného telefonu. Verze Pro by se v podstatě dala nazvat Hammer Phone Two. A proč se vám o něm dnes vůbec zmiňuji? V názvu telefonu není slovo „kladivo“ uvedeno jen tak, pro nic za nic. Jde o to, že s ním můžete například rozbíjet vlašské ořechy či zatloukat hřebíky.

unnamed unnamed

Výrobce se tedy snažil vytvořit ještě o krapet lepší druhou verzi, k níž známe zatím základní specifikace. Například displej má 5,5 palce s HD rozlišením (720 x 1280 pixelů) se zakřivením hran 3.0D. Tuto vlastnost však zatím žádný jiný telefon neobsahuje. Přední kamera má rozlišení 5 MPx, hlavní snímač je pak opatřen 13 MPx.

Procesor by měl být od MediaTeku MT6582 s taktem 1,3 GHz na čtyři jádra. Operační paměť má kapacitu 1 GB a interní úložiště dosáhlo na velikost 8 GB. Kapacita baterie by mohla dosáhnout až na 3200 mAh. Představení a zároveň prodej by mohl začít ještě tento měsíc – září.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Miroslav Maršál

18. 9. 2015, 22:40

Snad by nebylo od věci, kdyby si autor článku dal tu práci a čtenáře stručně obeznámil se základními, obecnými fakty toho, o čem píše.
Následné dávání odkazů do diskuze na základě dotazů čtenářů, mi přijde přinejmenším neprofesionální, ne-li hloupé…
Asi nejsem sám, kdo nemá chuť si zásadní informace zpětně sám zjišťovat, navíc pracně – na mobilu z aplikace označovat ke zkopírování do schránky text odkazu, otvírat prohlížeč, vkládat obsah schránky a přecházet na odkaz, abych si potvrdil nebo vyvrátil doměnku, že zatímco 2,5D „zakřivení displeje“ bylo jen zabroušení krajů krycího skla do oblouku, přičemž displej zůstal rovný, tak skutečné 3D zakřivení – světě div se – již bylo u mobilu použito, a to dokonce přinejmenším dvěma výrobci – LG a Samsung.
A o louskání ořechů a zatloukání hřebíků displejem si myslím své (… nejedná se snad o stejné roztloukání ořechů či zatloukání hřebíků v čistě laboratorních podmínkách, jako je tomu s natáčením pod vodou v reklamě u Sony?)

Pavel Mareš

19. 9. 2015, 10:18

Dobře, tak já se taktéž vyjádřím. O skle 2.5D se na našem portálu píše často, jelikož to výrobci začali hromadně používat, tudíž to jen lehce shrnu a přejdu k věci.

2.5D – úžasný marketingový tah s Gorilla Glass, díky němuž je dotyk příjemnější pro uživatele. Prakticky jsou to trochu více zbroušené hrany.

A teď k tomu, co je 3D (3.0D) sklo. Už název, jak si myslím, napovídá lecos. Nicméně opět se jedná z velké části o marketingový trik, založený na předchozím 2.5D skle. Avšak oproti tomu, se zde už jedná o „lepší uživatelský pocit“ a prémiovost. 3D Gorilla Glass má také výhodu v odolnosti, která byla navýšena, bohužel ne o tolik, aby se dalo mluvit o čtvrté generaci.

Ano, prakticky se nejedná o nic extrémně převratného, avšak je to další pokus, který posouvá výrobce dál, což je i důvod, proč jsem článek sepsal. Samozřejmě bych vám mohl za nějaký čas říci, že už je čtvrtá generace Gorilla Glass, která přejímá některé vlastnosti z předchozí „3D“ verze a tento článek vůbec nenapsat. Takto se ale čtenář dozvídá o postupu výrobců a jejich záměrech v jejich zařízeních. Myslím, že jsem se vyjádřil dostatečně.

„A to louskání ořechů či zatloukání hřebíků? To by mělo uživateli říci, že sklo je opět o něco odolnější.“

Miroslav Maršál

19. 9. 2015, 14:57

Aha. Takže se u 2,5 D skla nejedná o docílení efektu „jakobyzahnutí“ pomocí zabroušení hran, tedy falešného 3D efektu, ale o mezigeneraci GorillaGlass?
A toto z Vašeho článku:

„… displej má 5,5 palce… se zakřivením hran 3.0D. Tuto vlastnost však zatím žádný jiný telefon neobsahuje.“

… je tedy – pro laika (mě) – vlastně dobře ukrytá informace o použití další nové, zatím nikým jiným nepoužité mezigenerace ochranného skla od GorillaGlass nazvané „3.0D“ ?
Je pravda, že na těch přiložených obrázcích nějaké inovativní zahnutí vidět není, ale vážně jsem si dodnes myslel, že 2,5D se nazývá to falešné „zahnutí“ displeje…

Lukas Matula

18. 9. 2015, 12:33

Čo je to 3.0D zakrivenie hrán?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat