Honor 7 v ČR – první dojmy video

Honor 7 v ČR – první dojmy [video]
2015-09-15T20:56:35+02:00
• 15. 9. 2015

Včera večer došlo v Praze k oficiálnímu uvedení telefonu Honor 7 na český trh a společně s ním společnost představila i svou novou tvář, kterou se stala snowboardová závodnice a olympijská vítězka Eva Samková. My jsme u toho samozřejmě nesměli chybět, telefon jsme pro vás nafotili, natočili a nyní přinášíme naše první dojmy z nového top modelu. Pokud vás zajímají kompletní specifikace telefonu, nalezete je v našem dřívějším článku.

Honor to na rozdíl od ostatních nijak nepřehnal s velikostí displeje a zvolil přijatelných 5,2 palců. Telefon není ani příliš tenký, díky čemuž se opravdu pohodlně drží a neklouže z ruky. Tlačítka na bocích jsou také dobře rozmístěna a není třeba se daleko natahovat prstem. To samé platí i o čtečce otisků prstů na zádech pod fotoaparátem, ta je umístěna přesně v místech, kde se při normálním držení nachází ukazováček.

IMG_2550 IMG_2554

Chloubou nového Honoru 7 je především 20MPx hlavní fotoaparát, který zvládá pořizovat opravdu pěkné fotografie, a to i za horších světelných podmínek. Selfie maniaky jistě potěší širokoúhlá 8MPx kamerka s přisvětlovací LED diodou, která zaručí skvělé fotky i při tmě.

Výkon zajišťuje osmijádrový procesor HiSillicon Kirin 935 doplněný o 3 GB paměti RAM. Telefon běží na Androidu 5.0 s nástavbou EMUI 3.1, která přinesla řadu vychytávek, jako například vyfocení obrazovky poklepáním na displej. Trochu nevýhodou může být pouhých 16 GB interního úložiště, to je ovšem možné rozšířit paměťovou kartou.

20150914_210931 20150914_211833

Co se nám na telefonu hodně líbilo, je tlačítko na jeho levém boku. To je speciální v tom, že si sám uživatel může zvolit, jakou akci bude vykonávat. Sloužit může především ke spouštění často využívaných aplikací, lze si pod něj však nastavit například i ztlumení telefonu.

Celý telefon působí díky perfektně zpracované kovové konstrukci velmi elegantně, kov je navíc potažen slabou keramickou vrstvou. Pochválit musíme také již zmiňovaný displej, ten díky Full HD rozlišení poskytuje vskutku nádherný obraz s věrnými barvami a dobrými pozorovacími úhly.

 20150914_214859 20150914_211426

Honor 7 podporuje všechny v Česku dostupné frekvence sítě LTE, připojíte se tedy u každého operátora. Telefon je v prodeji od dnešního dne u vybraných prodejců, s tím že Honor časem počítá také s rozšířením do standardních kamenných prodejen. A tímto se dostáváme k další zajímavosti a tou je cena telefonu. Nový top model se začíná prodávat za doporučenou cenu 9 990 Kč včetně DPH, což je za takto vybavený model opravdu dost dobrá cena.

20150914_211929

Na akci při prezentaci jsme se také s novou tváří Evou Samkovou vyfotili, níže tak můžete vidět dvě fotografie. Jednu s Evou, druhou s telefony Honor 7.

IMG_0076 IMG_0094

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat