Acer na veletrhu IFA představil smartphone s Windows 10 Mobile a podporou Continuum

Acer na veletrhu IFA představil smartphone s Windows 10 Mobile a podporou Continuum
2015-09-02T12:22:24+02:00
• 2. 9. 2015

Acer dnes na veletrhu IFA ukázal světu svůj nový smartphone, který bude po dlouhé době prvním větším konkurentem pro top modely řady Lumia od Nokie a Microsoftu. Telefon nese označení Acer Jade Primo a běží na novém operačním systému Windows 10 Mobile. Mimo jiné podporuje jednu z nejvýznamnějších funkcí tohoto systému – rozhraní Continuum.

portada-acer-1000x483

Podle Aceru by měl telefon nabídnout šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808, na zádech pak nalezneme fotoaparát s rozlišením 21 MPx spolu s duální přisvětlovací LED diodou. Přední fotoaparát na tom také není špatně, nabídne rovnou 8 MPx. Milovníci velkých displejů si také přijdou na své, pření stranu telefonu z větší části zabírá 5,5palcový Super AMOLED displej.

Screenshot-20 Screenshot-23 Screenshot-181

Daleko zajímavější informací je, že Acer spolu s telefonem nabídne zákazníkům dock pro rozhraní Continuum, včetně klávesnice a v balení by se měla nacházet i myš. Po vybalení tedy stačí vše pospojovat a připojit k monitoru, čímž telefon proměníte v počítač.

Screenshot-19

Zatím nejsou dostupné bližší informace o ceně ani dostupnosti na jednotlivých trzích. Očekává se, že Acer vyšle telefon do prodeje někdy po vydání systému Windows 10 Mobile, což by mělo být ještě letos na podzim. V průběhu času budeme článek aktualizovat o nové informace a případné parametry.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat