Xiaomi Mi5 a Mi5 Plus – objevují se údajné specifikace aktualizováno

Xiaomi Mi5 a Mi5 Plus – objevují se údajné specifikace [aktualizováno]
2015-07-09T15:40:05+02:00
• 9. 7. 2015
2

Aktualizováno 9. 7.

Doposud jsme měli k dispozici jen informace o možné výbavě nadcházejících modelů od Xiaomi. Nyní se však poprvé ukazuje zařízení Xiaomi Mi5 Plus na fotografiích, které unikly z databáze TENAA (čínský telekomunikační úřad). Kromě toho se dozvídáme, že novinka bude vybavena 4 GB RAM a 64GB úložištěm. Oproti minulým specifikacím jsou rozdílné jen údaje o foťácích – měli bychom očekávat spíše 13 MPx vzadu a 4 MPx vpředu.

gsmarena_001 gsmarena_002

Původní článek 8. 7.

Tento rok bychom se měli dočkat představení nového top modelu do společnosti Xiaomi. Navíc by mělo být představeno ještě jedno zařízení, které bychom zařadili mezi phablety. Původní model Mi4 byl uveden minulý rok v červenci, tudíž se dá počítat, že brzy dočkáme Xiaomi Mi5, druhým zařízením má být Mi5 Plus.

IMG_1916

Hlavní top model a následovník minulé verze by měl disponovat 5,2palcovým displejem s QHD rozlišením – 2560 x 1440 pixelů. Zobrazovací panel bude chráněn sklem Gorilla Glass 4, přičemž by měla být použita úprava 2.5D – zakřivení po stranách.

O výkon se má starat Snapdragon 810, pravděpodobně doplněný o 3 GB RAM. Na přední straně najdeme 13MPx selfie kameru a zadní strana ponese 16MPx senzor. Všemu by měla dodávat energii baterie o kapacitě 3000 mAh doplněná o technologii rychlo nabíjení. Již v základu máme očekávat Android 5.1. Co se týče ceny, spekuluje se o 2 399 čínských yuanů, což je přibližně 9 500 Kč.

Druhý zmíněný model Xiaomi Mi5 Plus má nabídnout 5,7palcový panel, taktéž s QHD rozlišením. Zbylé specifikace ale asi budou na daleko vyšší úrovni. Dle dostupných zdrojů máme očekávat Snapdragon 820. Na zádech by měl být k dispozici 23MPx foťák s optickou stabilizací obrazu. Nad displejem bude umístěn 12MPx senzor. Co se týče baterie, měla by být použita 3500mAh baterie (s rychlo nabíjením). Cena a další parametry zůstávají skryty.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Nešleha

8. 7. 2015, 18:04

no dulezite bude pouziti evropskcýh LTE frekvenci a to hlavne 800/900, to mi jedine chybelo u Mi4, jinak bych si ho davnou koupil

Dle meho nazoru je LTE pouze marketingovy tah. Rychlost HSPA+ je 56mb/s a teoreticky az 150mb/s LTE ma teoreticky az 300mb/s a to stejne zadny operator nenabizi a pokud v budoucnu bude, tak co s FUP… To je hned fuc:( LTE druhe generace bude mozna zajimava budoucnost, ale co s tim v mobilu… Mozna tak pro 4k stream… :) Sam jsem uzivatelem MI4 bez LTE, muj predchozi Sony Z mel LTE a ja nepocituju zadny rozdil(17mb down oproti 25mb down s lte je zanedbatelne). Rozhodne se na MI5 tesim a jsem zvedavy jakou konfiguraci nakonec dostane.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat