Skládací klávesnice od Microsoftu jde do prodeje

Skládací klávesnice od Microsoftu jde do prodeje
2015-07-16T08:25:30+02:00
• 16. 7. 2015

Na letošním MWC kromě nových Lumií 640 a 640 XL představil Microsoft také novou, přenosnou klávesnici k mobilním zařízením. Její název je Universal Foldable Keyboard a jedná se o ultratenké, lehké a kompaktní příslušenství, které se hodí jak ke smartphonu, tak i k tabletu.

en-INTL-PDP-Microsoft-Universal-Foldable-Keyboard-iA2-Bluetooth-Charcoal-GU5-00001-Large

Zmíněné kompaktnosti napomáhá především možnost přehnout klávesnici v půlce a jednoduše ji strčit do batohu nebo kamkoliv jinam. V rozložené formě činí rozměry 29,5 x 12,5 x 0,58 cm, po složení se dostáváme k velikosti 14,7 x 12,5 x 1,15 cm, což není vůbec špatné.

mk_UFK_blk_otherviews02 mk_UFK_blk_otherviews01

K zařízení se klávesnice připojuje pomocí Bluetooth ve verzi 4.0 a využít ji lze s iPhonem, iPadem, Androidem, tablety s Windows a také telefony s Windows Phone. Důležité je však zmínit, že zařízení, se kterým byste případně chtěli klávesnici spárovat, musí podporovat technologii HID (Human Interface Device). Současně lze klávesnici připojit ke dvěma zařízením, mezi kterými lze následně přepínat pomocí k tomu určených tlačítek přímo na klávesnici.

en-INTL-L-Microsoft-Universal-Foldable-Keyboard-iA2-Bluetooth-Charcoal-GU5-00001-RM4-mnco mk_UFK_blk_otherviews03

Integrovaná baterie vydrží na jedno nabití až tři měsíce a po vybití se klávesnice dobíjí přes microUSB konektor. Jednotlivé klávesy jsou také odolné proti postříkání vodou či jinou kapalinou, kterou lze v případě nehody jednoduše setřít.

Nic ovšem není zadarmo a Microsoft si za tento povedený kousek hardwaru účtuje 99,95 dolarů, to je v přepočtu necelých 2 500 korun, což není zrovna málo. V současnosti lze klávesnici koupit pouze přes oficiální online obchod Microsoftu nebo přes Amazon, v ČR se zatím nedá pořídit. S velkou pravděpodobností se však časem dočkáme i zde.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat