Chrome Beta v45 – nová notifikace pro zvuk

Chrome Beta v45 – nová notifikace pro zvuk
2015-07-30T07:00:57+02:00
• 29. 7. 2015

Nová aktualizace prohlížeče Chrome Beta pro Android na verzi 45 přináší jednu větší a mnoho menších změn. Ta velká je nastíněna už v nadpisu článku, jedná se o možnost pozastavení/zapnutí zvuku určitého tabu, podobně tomu je i v desktopové verzi.

nexus2cee_media-notification

Jak si můžete všimnout na obrázku výše, když stránka přehrává video, jenž je delší než 5 vteřin a využívá API pro video a audio, objeví se v notifikační liště nové upozornění. To vám napoví, jaká stránka zvuk vydává. Můžete jej s elegancí velmi rychle pozastavit a opět spustit. Níže můžete vidět GIF, na kterém je vše názorně zobrazeno – nutno rozkliknout.

nexus2cee_notification-over-web-page

Tato funkce je částečně zabudována už od verze 40 a je určena pro vývojáře stránek, aby bylo možné konečný produkt v prohlížeči udržet i tehdy, kdy je uživatel offline. Má se tak docílit většího propojení mobilního světa a webových stránek. Verze 45 přináší několik dalších drobných vylepšení, která jsou orientována hlavně na webové vývojáře spíše než na koncové uživatele.

K dalším minoritním vylepšením patří přijetí některých změn v enginu JavaScriptu pro prohlížeč Chrome, které jsou v souladu s novými standardy přijatými všemi prohlížeči. Jako vždy i nyní je pro vás připraven APK soubor, instalujte však na vlastní riziko.

logo-app Chrome Beta Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat