Archos oficiálně představil 50d Helium 4G

Archos oficiálně představil 50d Helium 4G
2015-07-05T09:15:14+02:00
• 5. 7. 2015

Bez jakýchkoliv fanfár byla právě dnes oficiálně uvedena další novinka ze stáje Archos. Francouzský výrobce zvolil u představeného modelu pod názvem 50d Helium 4G nenáročnou výbavu, která drží prodejní cenu na velmi přijatelné hranici. Přitom získáte zařízení poháněné procesorem od Qualcommu nebo jeho designové zpracování nevypadá zrovna špatně. Společnost jej hodlá uvolnit jak pro zákazníky ve Spojených státech, tak i pro ty u nás v Evropě.

Archos-50d-Helium Archos-50d-Helium (5)

Do čela se dostal 5palcový IPS displej s HD rozlišením, kterému dodává výkon čtyřjádrový procesor Snapdragon 410, 1GB operační paměť RAM a 8GB úložiště podporující paměťové microSD karty. Zatímco vpředu nechybí 5megapixelová kamerka, záda nesou 13megapixelový fotoaparát po boku přisvětlovací LED diody. Nejde přehlédnout kryt v kameninovém provedení ve dvou barevných provedení (modrá/šedá) připomínající model OnePlus One.

Archos-50d-Helium (3) Archos-50d-Helium (2)

Celkovou výdrž zajišťuje baterie o velikosti 2 100 mAh. Z rozměrů stojí za zmínku tloušťka 8,4 mm či hmotnost 154 gramů. Softwarovou stránku obstarává systém Android v předinstalované verzi 5.1 Lollipop. Výbavu uzavírá podpora sítí 4. generace, funkce dual-SIM, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 Low Energy, GPS s A-GPS. Prodejní cena byla stanovena na 129 dolarů (tj. cca 3 154 Kč bez daně) a prodej odstartuje někdy koncem tohoto měsíce.

Archos-50d-Helium (4) Archos-50d-Helium (1)

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat