Google Mapy povyšují na verzi 9.10 – dočkáme se například nové verze galerie APK

Google Mapy povyšují na verzi 9.10 – dočkáme se například nové verze galerie [APK]
2015-06-11T07:15:50+02:00
• 11. 6. 2015

Na Google I/O byly uveřejněny funkce, které Google Mapy dostanou během letošního roku. Bohužel se zatím ani jedna z těch velkých – míněna například offline navigace – nedostala do nové aktualizace. To znamená, že verze 9.10 s sebou nepřináší příliš velké změny. Dočkáme se převážně úprav funkcionalit nebo přidání „minoritních služeb“, jako je například vylepšená galerie fotek míst nebo zobrazení informací ohledně půjčeného auta.

maps-910-1

Vezmeme to hezky postupně od toho nejdůležitějšího. Na snímcích výše můžete vidět starou verzi oproti nové. Vlevo je zobrazení „všech“ fotek k danému místu ve verzi staré, na těch zbývajících dvou pak nové zobrazení. Nyní tedy můžete prohlížet více pořízených snímků najednou, po rozkliknutí určitého pak přibyla dvě tlačítka – přidat a nahlásit fotku – přímo na viditelnou oblast (dříve tyto možnosti byly umístěny v menu).

maps-910-2

Pod ruku vývojářů se konečně dostala i část se zobrazováním uložených míst uživatelem. Opět vlevo je vidět stará verze, pak už nová. Při redesignu došlo k odstranění neužitečného modrého pruhu. Místo něj nyní vidíme obrázek z Google+ uživatele, jeho fotku, počet snímků (jenž uživatel přidal) s čímž souvisí i počet hodnocení a recenzí. Velmi jednoduše se také dostanete na zobrazení všech vašich nahraných fotek k určitým místům.

maps-910-4

Předposlední novinkou v aktualizaci je trochu pozměněné nastavení. Můžeme si všimnout, že nyní není automaticky zaškrtnuta možnost „Zatřesením odeslat feedback“. Má to jediný a logický důvod. Mnoho uživatelů využívá Google Mapy při chůzi například, tudíž větší otřes vyvolal tuto akci, což nemusí být zrovna chtěné ze strany Googlu. Pokud ovšem tuto možnost máte rádi, stačí si ji znovu aktivovat. Dále máte nyní volbu zobrazovat měřítko mapy „vždy“ nebo „při přiblížení/oddálení“.

maps-910-3

Poslední přidanou funkcí je zobrazení půjčených aut. Informace se berou například z vašeho emailu či kalendáře. Obdobně funguje už stávající zobrazení událostí a rezervací letenek nebo hotelů. Stačí jednoduše vyhledávat a Google už najde vše potřebné.

Tím jsme vyčerpali zásadní novinky v nové verzi 9.10 v aplikaci Google Mapy. Jako obvykle pro vás máme i APK soubor – instalujte na vlastní riziko.

logo-app Mapy Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat