Bezdrátové nabíjení bude brzy rychlejší

Bezdrátové nabíjení bude brzy rychlejší
2015-06-26T07:55:27+02:00
• 26. 6. 2015

Již v prosinci loňského roku jsme vás informovali, že bychom se brzy mohli dočkat rychlejšího bezdrátového nabíjení. Tehdy to však byla pouhá spekulace. Nyní se tato zpráva začíná potvrzovat.

WPC (Wireless Power Consortium) dnes oznámilo aktualizaci ohledně specifikací bezdrátového nabíjení. Do budoucna bychom mohli počítat s bezdrátovým nabíjením s výkonem 15 W. Pokud tak bezdrátová nabíječka bude tuto novou  technologii podporovat, bude možné dobít váš telefon z 0 % do 60 % za zhruba 30 minut. Jedná se tak o stejnou dobu nabíjení jako při využití klasické nabíječky s podporou technologie Quick Charge 2.0.

qi-dt2

Nedá se však počítat, že tato změna bude okamžitá. Bezdrátové nabíječky s podporou této nové technologie by se na trh mohly dostat v okamžiku, kdy budou existovat první zařízení, která rychlejší nabíjení budou také podporovat. V současné době ty nejlepší chytré telefony podporují Quick Charge 2.0. Není však pravděpodobné, že tato zařízení budou zároveň podporovat i tuto novou specifikaci bezdrátového nabíjení. Samotná zpětná podpora skrze softwarovou aktualizaci je spíše vyloučená.

Na bezdrátové nabíječky, které tuto nově oznámenou specifikaci podporují, si budeme muset zřejmě ještě nějakou chvíli počkat. Vše nyní záleží také na výrobcích chytrých telefonů, kteří tuto podporu zabudují i do svých nových telefonů.

Zdroje: wirelesspowerconsortium.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat