YouTube bez reklam – nová předplacená služba na dohled

YouTube bez reklam – nová předplacená služba na dohled
2015-04-09T07:34:46+02:00
• 9. 4. 2015

Youtube v těchto dnech rozesílá youtuberům email informující o zásadních změnách ve fungování této video služby. Do této chvíle měli tvůrci obsahu omezené možnosti výdělku. Buď si nechali zaplatit za reklamu třetí společností, ale tím pádem nemohli nasadit reklamy od Googlu do svých videí. Nebo se mohli zcela spolehnout na reklamy od Googlu.

YouTube-adds-Estimated-Minutes-Watched

Mimo tyto dvě varianty si někteří našli cestu, jak si nechat od fanoušků přispívat k další tvorbě. Avšak se jednalo o alternativní řešení. Nyní Youtube dá další možnost autorům, jak vydělat. Jedná se o předplacenou službu, na které budou těžit i sami diváci, jelikož těm, kteří zaplatí měsíční poplatek, Youtube nezobrazí ani jednu reklamu.

Díky tomu již nebudete čekat 5 sekund, než budete moci přeskočit reklamu. Případně již nebude potřeba využívat software na odstranění reklamy, který obírá tvůrce obsahu o potřebný výdělek.

Oficiální znění podmínek pro předplatné:
Výnosy z předplatného. Společnost YouTube vám bude vyplácet 55 % z celkových čistých příjmů uznaných společností YouTube z předplatitelských poplatků, které se stanoví z počtu zhlédnutí nebo trvání sledování vašeho Obsahu za měsíc v poměru k počtu zhlédnutí nebo trvání sledování veškerého obsahu příslušného nabízeného předplatného nebo jeho části (dle volby společností YouTube) za měsíc. Jestliže je váš Obsah zahrnut a zobrazován ve více nabídkách předplatného, bude společnost YouTube vyplácet výnos na základě předplatného s nejvyšším čistým výnosem, uznaným a vypočteným společností YouTube.

Youtube se zatím připravuje na spuštění nové předplacené služby. Youtubeři nyní musí souhlasit s novými podmínkami, aby vůbec mohli využívat těchto výhod. Samotné spuštění novinky nebylo oznámeno, ale dalo by se předpokládat, že se tak stane kolem konference Google I/O.

Email informující o novinkách:

Vážení partneři YouTube,

vaši fanoušci chtějí možnost volby. Pochopitelně chtějí sledovat to, co si sami vyberou, a to kdykoli mají chuť, na místě podle vlastní volby a na svém oblíbeném zařízení. Kromě toho chtějí, aby funkce YouTube přesně odpovídaly jejich potřebám. Během posledních měsíců jsme provedli řadu odvážných kroků, abychom jim takové prostředí dokázali nabídnout. Pozvali jsme stovky tisíc fanoušků do verze beta služby YouTube Music Key a byli jsme překvapeni jejich zájmem. Se stejným nadšením byla přijata i naše nová aplikace YouTube pro děti, která nabízí rodinám jednodušší a bezpečnější prostředí pro sledování videí – během jediného měsíce jsme zaznamenali více než dva miliony instalací.

Dnes bychom na tyto úspěchy rádi navázali a nabídli další krok směrem k větším možnostem volby: speciální zpoplatněnou verzi YouTube bez reklam. Tato nová předplacená služba pro vás může představovat další zdroj příjmů, kterým doplníte své rostoucí zisky z reklam.

Tak co teď?

Spuštění nové služby vyžaduje změnu smluvních podmínek prostřednictvím panelu Studia pro autory. Možná si to budete pamatovat – jedná se o podobný proces jako před třemi lety, kdy jsme začínali s distribucí a zpeněžováním obsahu na mobilních zařízeních. Dnes uživatelé stráví více než polovinu celkového sledovacího času právě na mobilních zařízeních a zisky z těchto zařízení v loňském roce vzrostly o 200 %. Podobně jako u změny týkající se mobilních zařízení jsme i tentokrát přesvědčeni, že nová verze služby bude pro vaše fanoušky přínosem a pro vás bude představovat dosud netušený doplňkový zdroj příjmů. Sledujte prosím naše oznámení, přečtěte si je a podělte se s námi o svůj názor.

Letošní rok je pro YouTube významný, neboť vstupujeme na dosud neprobádaná území. Stále se však necháváme vést touhou nabízet fanouškům žádané možnosti volby a vám přinášet potřebné zisky. Budeme-li společně úzce spolupracovat, bude naše cesta nepochybně úspěšná.

Tým YouTube

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat