Unikly specifikace Samsungu Galaxy A8

Unikly specifikace Samsungu Galaxy A8
2015-04-14T08:50:52+02:00
• 14. 4. 2015

Minulý měsíc si korejská firma Samsung požádala o ochrannou známku pro název Galaxy A6, A8 a A9. Tato zpráva nás informovala o tom, že Samsung chce zvětšit svou celokovovou řadu Galaxy A. Nyní se na povrch dostávají specifikace jednoho z výše zmíněných modelů – Galaxy A8 (SM-A800F).

Podle zdrojů by se měl model Galaxy A8 objevit pouze v Číně, ovšem tato informace se může v průběhu výroby a zkoušení telefonu ještě změnit. Podle hardwaru můžeme nově připravovaný telefon zařadit do vyšší střední třídy. Tento model by měl být první model, který není vlajkovou lodí Samsungu a na zádech se mu objeví 16MP senzor fotoaparátu. Senzor by měl být stejný, jako je využit na novince Galaxy S6 (Note 4), což pro střední třídu do budoucna znamená lepší vyhlídky aspoň u Samsungu.

SAMSUNG CSC

Přední fotoaparát bude 5MP, který byl využit už na hodně jiných zařízeních této firmy. Samsung Galaxy A8 je zatím největší model této řady, jelikož na přední straně najdeme 5.7″ FullHD Super AMOLED displej. I přes velký displej jsou rozměry celého zařízení 157,7×76,7×5,9 mm s váhou 140 gramů.

Pod kapotou by měl být umístěn 64bitový 8jádrový Snapdragon 615, 2GB operační paměť, 16GB uživatelské paměti (zatím není jisté, zda bude rozšiřitelná) a v neposlední řadě velká 3050mAh baterie. Smartphone by měl běžet na systému Android 5.0.1 a můžeme jen doufat, že Samsung využije vylepšenou verzi TouchWizu, kterou firma debutovala na Galaxy S6 řadě. V konektivitě se nezapomnělo ani na LTE, ovšem to v poslední době najdeme skoro všude.

Bohužel zatím nemůžeme všechny výše zmíněné informace slíbit, jelikož se mohou stále měnit. Největší zklamání by bylo, kdyby firma Samsung tento model nerozšířila i do dalších regionů a koupě tohoto telefonu by byla možná pouze v Číně.  

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat