Nová verze Android Wear nabízí řadu novinek

Nová verze Android Wear nabízí řadu novinek
2015-04-20T17:18:44+02:00
• 20. 4. 2015
1

Google dnes vydal informace ohledně poslední aktualizace pro systém Android Wear. A nejedná se pouze o kosmetické změny. I když i na ně se vývojáři v Googlu zaměřili. Zároveň ale došla řada na vylepšení v oblasti možné úspory baterie nebo podpory Wi-Fi.

Chytré hodinky s Android Wear se od klasických hodinek neliší především ve své hlavní funkci – ukazují čas. Většina chytrých hodinek se systémem od Googlu zahrnuje možnost always-on screen, kdy se informace o čase neustále zobrazují na displeji. Samozřejmě je tato funkce volitelná. Nově se v Googlu zaměřili na to, jak podpořit tuto možnost u aplikací. Funkce always-on apps je prakticky s výše uvedenou totožná. V případě, že se díváte na obrazovku hodinek, aplikace se zobrazí ve všech barvách. Pokud se na displej hodinek zrovna dívat nebudete, aplikace se přepnou do černobílého režimu. Tím tak dochází k úspoře baterie. Vítaná může být tato možnost především u Super AMOLED displejů.

alwayson_500

 

Druhou novinkou je přidání podpory Wi-Fi. V případě, že vaše chytré hodinky podporují Wi-Fi sítě, můžete je využít ke spárování s vaším chytrým telefonem. Pokud je váš telefon připojený k jakémukoliv typu datového připojení (Wi-Fi, mobilní sítě) veškeré notifikace, odesílání zpráv a používání oblíbených aplikací funguje právě přes Wi-Fi sítě. Samozřejmě se počítá s tím, že chytré hodinky jsou připojeny k Wi-Fi síti.

V aktualizaci však nechybí ani úprava vzhledu a ovládání celého prostředí systému. Nově můžete mezi jednotlivými kartami přeskakovat pouhým pohybem vašeho zápěstí. Dále vývojáři uzpůsobili prostředí systému tak, abyste se rychleji dostali ke svým kontaktům. Přidána byla také volba Draw emoji, přes kterou budete moci na zprávy odpovídat pouhým namalováním smajlíka.

wristgesture_500

apps_people_actions_250x250 (4)  quick2_emoji_reply_blog

Google slibuje, že se aktualizace dostane k majitelům všech 7 zařízení s Android Wear v průběhu několika týdnů.

Zdroj: officialandroid.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Jiří Jakoubek

20. 5. 2015, 13:01

Srdečně Vás zdravím, jsem dlouhodobě spokojený uživatel Sony SmartWatch 3 a na Vámi popisovanou aktualizaci se moc těším, máte nějaké nové informace o jejím uvedení?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat