Mobilní platby od Microsoftu opět o krok blíž

Mobilní platby od Microsoftu opět o krok blíž
2015-04-08T15:00:12+02:00
• 8. 4. 2015

Krátce po představení systému Windows 10 pro mobilní zařízení Microsoft oznámil, že nový systém přinese mimo jiné podporu NFC plateb na principu, který je podobný tomu využitého u Apple Pay. Nyní Microsoft udělal krok vpřed a zaregistroval si značku Microsoft Payments, Inc., pod kterou chce zřejmě využívat svůj vlastní mobilní platební systém.

stažený soubor

Finanční konzultant Faisal Khan sdělil, že Microsoft zažádal ve všech 50 státech USA o povolení ke zprostředkovávání plateb. Ve státě Idaho již byla tato žádost schválena a nová služba bude vystupovat pod názvem Microsoft Payments, Inc. Je tedy jen otázkou času, kdy žádost schválí i ostatní státy a Microsoft bude moci vstoupit na pole s mobilními platbami, na kterém je v současnosti v USA populární Apple Pay a dále například Google Wallet.

Otázkou je, zda Microsoft s touto službou uspěje a obstojí v konkurenci mezi ostatními službami. V telefonech s Windows 10 bude použita technologie, která k platbám nevyžaduje aplikace třetích stran, a dokonce ani zabezpečenou SIM kartu, se kterou lze přes NFC platit již nyní, ne všechny banky a operátoři ji však nabízejí.

Další otázkou je také samotné představení nové služby. Nejbližším možným termínem je pravděpodobně konference Build, která se s každým dnem nezadržitelně blíží. Pokud by k představení nedošlo na již zmíněné konferenci, můžeme její příchod očekávat v následujících měsících.

Zdroj: winbeta.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat