V zahraničí už vyzkoušeli klon Apple Watch

V zahraničí už vyzkoušeli klon Apple Watch
2015-03-31T15:00:51+02:00
• 31. 3. 2015
1

Zahraniční server Gizmochina.com se rozhodl vyzkoušel první čínskou kopii chytrých hodinek Watch od Applu, které jsou k zakoupení mnohem dříve než jejich skutečná předloha dostupná až od příštího měsíce. Různé kopie zařízení od předních výrobců nejsou v drtivé většině srovnatelně kvalitní a ani v případě těchto hodinek to nedopadlo příliš dobře. V celém pohledu redaktora je několik zajímavých postřehů, takže rozhodně nebude od věci jejich stručné shrnutí.

3apple-watch-2 apple-watch-1 apple-watch-2

Po rozbalení jsou hodinky po stránce zpracování téměř k nerozeznání od těch skutečných, ale to jen do té doby, dokud jej nezapnete. Vše začíná u zcela odlišeného uživatelského rozhraní běžícího na rozpixelovaném displeji. Jazykovou bariéru řeší možnost doinstalování. Nicméně když samotná angličtina není stoprocentně kvalitní, ostatní jazyky můžou vypadat ještě nepoužitelněji. Ze seznamu specifikací například lze využít krokoměr, stopky, alarm proti krádeži nebo záznamník.

apple-watch-4 apple-watch-5 apple-watch-7

Ke správnému chodu většiny funkcí nepotěší potřeba synchronizace s chytrým zařízením. Z neznámých důvodů mezinárodní verzi pohání pouze 190mAh baterie, přitom čínští zákazníci mají 40 mAh k dobru. Každopádně nejde o žádnou hitparádu z pohledu výdrže. Celkově hodinky zabírají dvě tlačítka a jedno z nich je známá digitální korunka z Apple Watch. Bohužel výrobce k nim nepřiřadil žádné funkce.

apple-watch-8 apple-watch-6 apple-watch-9

Pásek v hnědém provedení se asi snaží přiblížit kůži, ale úplně marně. Třešničkou na dortu je konektivita pouze s Android zařízeními. Závěrem zbývá dodat prodejní cenu 200 jüanů (tj. cca 813 Kč bez daně), která si po všech strankách vybrala svoji daň a vychází na méně než 10 % z ceny základních Apple Watch.

apple-watch-11 apple-watch-12

apple-watch-10 apple-watch-13

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

to je hrůza. ..kromě zpracování a funkcí tam je okopírovaný Apple a v prostředí jsou okopírovane ikona telefonu a klavesnice telefonu. …proste desny..
Sam bych ai nekoupil ani Apple watch ale těším se na Samsung ,, orbis“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat