Microsoft pracuje na přenesení Windows 10 na Xiaomi Mi4

Microsoft pracuje na přenesení Windows 10 na Xiaomi Mi4
2015-03-18T19:32:58+02:00
• 18. 3. 2015

Microsoft dnes prozradil poměrně zajímavou informaci. Údajně spolupracuje s Xiaomi na speciální ROM, díky které dokáže v telefonu Xiaomi Mi4 běžet plně funkční systém Windows 10.

Dle serveru TechCrunch testuje Microsoft v Číně s úzkým okruhem uživatelů Xiaomi Mi4 novou ROM, která nahradí Android a promění Xiaomi Mi4 v plnohodnotné zařízení s Windows 10 a kompletní nabídkou služeb od Microsoftu. Tímto krokem chce Microsoft zřejmě přesvědčit uživatele Androidů, že i Windows 10 by je mohl zaujmout a případně přesvědčit k přechodu na tuto platformu.Is-Xiaomi-Windows-Phone-priced-at-49_INR-3000-incoming_

Tento software nepodporuje funkci dual boot, jedná se o ROM, která je založena na systému Windows a chová se a funguje podobně jako CyanogenMod. Zmíněná ROM je stvořena tak, aby byla plně funkční s aplikacemi Microsoftu pro Android a zároveň nabídla uživatelské prostředí Windows 10 na telefonech s Androidem.

Recenze Xiaomi Mi4 (s Androidem)

Xiaomi je v Asii jedním z největších výrobců telefonů a tak je volba jeho modelů celkem logická. Zpočátku bude možné nainstalovat tuto ROM pouze na Xiaomi Mi4, později by ale Microsoft mohl oznámit podporu pro více telefonů, což by bylo zajímavé.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat