HTC – změna na pozici generálního ředitele společnosti

HTC – změna na pozici generálního ředitele společnosti
2015-03-20T11:17:15+02:00
• 20. 3. 2015

Peter Chou, dosavadní generální ředitel společnosti HTC, odstupuje ze své funkce a přesouvá se do vývoje, respektive do pozice inovací budoucích produktů. S okamžitou platností je nahrazen spoluzakladatelkou Cher Wang.

„V technologickém odvětví vnímáme rapidní změny, kdy se ze smartphonů stává naše osobní centrum, které nás spojuje s rychle rostoucím světem chytrých zařízení. V oblasti chytrých telefonů jsme byli průkopníky, nyní chceme toto myšlení aplikovat při realizaci nové generace propojených přístrojů a služeb. Obrovská odezva, kterou vyvolalo naše nové zařízení virtuální reality, HTC Vive, důležitost těchto propojených technologií podtrhuje,“ říká Cher Wang, předsedkyně správní rady a generální ředitelka HTC. „Jsem nadšená, vidím mnoho nových příležitostí a jsem poctěna, že mohu přijmout tuto nabídku a pomoci formovat další etapu vývoje HTC,“ dodává.

1026_cher-wang_400x400

Bude zajímavé sledovat, jak se tato změna projeví na modelové řadě smartphonů nebo na strategii společnosti. Na první výsledky si budeme muset počkat, ale je možné, že její vliv se ukáže už ke konci tohoto roku. Proč k této změně došlo, společnost neuvedla.

Krátce o Cher Wang

Cher Wang založila celou řadu firem podnikajících v oblasti IT a v roce 1997 se stala spoluzakladatelkou společnosti HTC. Původní vize o vývoji inovativních chytrých telefonů se rozrostla v globální společnost v hodnotě mnoha miliard dolarů, která neustále přichází na trh s novými technologiemi, včetně prvních přístrojů s operačními systémy Android a Microsoft Windows Mobile.

V loňském roce byla Cher Wang televizí CNBC vyhlášena jednou z 25 lidí s nejsilnějším vlivem na obchod a finance od roku 1989. Od roku 2012 se každoročně objevuje v žebříčku nejvlivnějších žen světa podle časopisů Forbes a Fortune. Obdržela také ocenění Osobnost roku od čínské televizní stanice CCTV. Cher absolvovala University of California, Berkeley, je vdaná a má dvě děti.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat