Dotekománie doporučuje #83 – Playstation

Dotekománie doporučuje #83 – Playstation
2015-03-14T15:59:56+02:00
• 14. 3. 2015
2

Mnoho společností si uvědomuje, že jejich zákazníci využívají chytrá zařízení s operačním systémem. Jednou z takových je i SONY, která má na starosti nejnovější konzoli Playstation 4. Nedávno vydal tým z PlayStation Mobile Inc. svou aplikaci, která vám umožní využívat své zařízení a konzoli Playstation.

 8556.1389342562

Aplikace v originálním znění PlayStation®App vám pomůže s ovládáním, ale taktéž rychlejším psaním apod.  Pro využívání výhod s aplikací se musíte nejprve přihlásit pomocí svého PSN účtu, který máte ve své konzoli. Po přihlášení se vám zobrazí obrazovka s různými aktualitami. Je však velká škoda, že se autoři zcela vykašlali na dodržení jakýchkoliv pravidel designu a aplikace je z počátku nepříliš přehledná.

 unnamed_result unnamed (3)_result

V horní liště je umístěno několik ovládacích prvků. Prvním je ikona obchodu Playstation store, po kliknutí na ni se vám otevře stránka obchodu v prohlížeči, kde můžete následně nakupovat apod. Dále v liště nalezneme dvě kulaté ikonky značící, kolik máte nepřečtených zpráv od vašich přátel a také zmeškaná pozvání do hry, voice chatu atd. Aplikaci můžete využívat pro chatování s vašimi přáteli z PSN.

Na pravé straně je pak malý čtvereček, ve kterém je umístěn vás profilový obrázek PSN účtu. Po kliknutí na něj můžete zvolit zobrazení profilu, získaných trofejí nebo nastavení účtu včetně odhlášení z aplikace. Níže pak nalezneme zobrazení přátel, kteří jsou online. Ještě o něco níže je rámeček s novinkami od vašich přátel, tím mám na mysli například získanou trofej, anebo informace o událostech z určité hry.

 unnamed (1)_result unnamed (2)_result unnamed (4)_result

Spodní lišta nabízí rychlé připojení se ke konzoli, přičemž můžete využít opravdu skvělou funkci rychlejšího psaní. Pokud se připojíte s aplikací ke stejné Wi-Fi, jako je konzole, budete mít možnost psát text na telefonu, jako byste měli klávesnici. Musím uznat, že se jedná o jednu z nejlepších funkcí celé aplikace. Pokud si v konzoli povolíte probouzení přes internet, můžete pak pomocí aplikace konzoli zapnout. Díky virtuálnímu ovladači se můžete v menu Playstationu volně pohybovat, jako byste měli dualshock. Poslední položka ve spodní liště je Explore, tu spíše využívat nebudete, protože zde nalezneme jen odkazy na podporu, Playstation blog a další.

Aplikace je ke stažení zcela zdarma a bez dalších in-app plateb.

logo-app PlayStation®App PlayStation Mobile Inc. Zdarma ANDROID logo-app PlayStation®App Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Škoda, že si SONY neuvědomilo, že má i zákazníky se staršími modely PS….

Elder Master

16. 3. 2015, 8:58

Určitě uvědomilo ale označilo je jako nelukrativní pro jakoukoliv investici…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat