Apple patentoval nový fotoaparát se třemi senzory

Apple patentoval nový fotoaparát se třemi senzory
2015-03-26T11:30:56+02:00
• 26. 3. 2015

Apple si nechal patentovat speciální fotoaparát s třemi senzory navrženými pro tenké a bezdrátové zařízení, jako je třeba iPhone. Každý ze tří senzorů pořídí samostatnou barevnou složku snímku pomocí světlo rozdělující krychle. Rozdělí světlo na tři barvy, kterými jsou červená, zelená a modrá. Důvodem je lepší rozlišení snímku a nižší šum, protože nepotřebují speciální filtry a algoritmy pro oddělení informací o barvě pixel od pixelu. Díky tomuto by Apple mohl zvýšit kvalitu svých mobilních fotoaparátů, a to zejména při zachycování videa.

applepatent_4

Ovšem to bude mnohem dražší než současný systém a taky bude zabírat pravděpodobně více místa v zařízení a tomu se Apple chce vyhýbat. Ale přesnější barvy a lepší výsledky při horším osvětlení může vykompenzovat stinné stránky věci v závislosti na tom, jak Apple dokáže zmenšit jednotlivé díly. Fotoaparáty této firmy jsou stále tlačeny kupředu po technologické stránce, a to pro každou generaci iPhone. Podle statistik Flickr je to nejpoužívanější fotoaparát na světě, a proto není divu, že si chtějí v tomto ohledu udržet náskok.

 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Samuel Beniak

Zajímám se o moderní technologie a kromě toho se také zabývám fotbalem, který hraji od šesti let. Vlastním ''jablečný'' telefon, ale dříve jsem zkoušel také Windows Phone a Android.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat