Beztlačítková Manta 7x – další informace

Beztlačítková Manta 7x – další informace
2015-02-05T07:30:09+02:00
• 5. 2. 2015

Pár měsíců zpět jsme mohli slyšet o chystaném smartphonu se jménem Manta 7x, který nemá mít žádná hardwarová tlačítka. V současné době je k dispozici pro předobjednávku s datem odeslání po dvou týdnech.  Brzy mu přibude sourozenec se jménem Manta 7L  zařazený do nižší třídy a s hardwarovými tlačítky.

Manta 7x by měl mít na přední straně displej velký 5,5 palce s rozlišením 1080p, což má za následek 401 pixelů na palec. Samotným hardwarem telefon trošičku zaostává za vlajkovými modely ostatních společností. Pohání ho 2,5GHz  čtyřjádrový Snapdragon 801 a 2 GB paměti RAM, i když má velkorysých 32 GB interní paměti, stále to není nic moc. Telefon má certifikát I55 a je tím pádem odolný proti vodě a prachu. Vepředu i vzadu se pak nachází fotoaparáty s rozlišením 13 Mpx, oba mají optickou stabilizaci obrazu a široký úhel záběru (88°). Hlavní fotoaparát je chráněn safírovým sklíčkem a duální LED diodou. Velmi příjemně pak překvapila baterie, jejíž kapacita činí velmi dobrých 4 200 mAh.

Manta-7X_5

Teď trochu o ovládání tohoto modelu. Operačním systémem je Android 4.4 KitKat s nástavbou MO7 OS. Z toho, co jsem pochopil, by ovládání mělo fungovat tak, že zařízení rozpozná, u jaké strany máte palec, a tam se zobrazí různé funkce. Například při příchozím hovoru se zobrazí ID volajícího u vašeho palce v malém okně. Naspodu je pouze jedno tlačítko pravděpodobně fungující jako home button, ale podporuje také gesta pro uspání, probuzení a ovládání hlasitosti.

Manta-7X_6

Objednat si můžete tuto novinku celosvětově. Není omezena pro určitou zemi. Nicméně výsledná cenovka odradí možná spousty zájemců, protože činí 650 dolarů (15 780 korun). Je poměrně vysoká za rok starý hardware a riziko nefunkčnosti kvůli novým metodám ovládání. Co si myslíte vy o pokusu udělat mobil bez tlačítek?

 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Samuel Beniak

Zajímám se o moderní technologie a kromě toho se také zabývám fotbalem, který hraji od šesti let. Vlastním ''jablečný'' telefon, ale dříve jsem zkoušel také Windows Phone a Android.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat