Nokia 215 – základní model pod křídly Microsoftu

Nokia 215 – základní model pod křídly Microsoftu
2015-01-12T10:10:13+02:00
• 12. 1. 2015

Společnost Microsoft ani po velké akvizici ve Finsku nezapomíná na nejzákladnější modely již zapadající do vlastní třídy. S veletrhem CES v Las Vegas přišla novinka pod názvem Nokia 215, a to dokonce ve dvou variantách. Nicméně jejich rozdílným prvkem je pouze funkce dual-SIM. Dále telefon připojíte k internetu, má skvělou výdrž a po přepočtu jej pořídíte za líbivých 711 Kč bez DPH.

Microsofts-Nokia-215-3

Displej o velikosti 2,4 palce (240 x 320 pixelů) dokáže načíst webové stránky v předinstalovaném prohlížeči Opera Mini. Přitom datové přenosy obstará 2G s dvoupásmovým EDGE. V samotné nabídce telefonu ještě najdete další aplikace, kde nechybí Facebook, Facebook Messenger, Twitter, Bing Search či MSN Počasí. Z ostatních funkcí se hodí zmínit Bluetooth 3.0, SLAM pro sdílení souborů a podpora až 64GB paměťových microSD karet.

Baterie udává kapacitu 1 100 mAh, ta vydrží v pohotovostním režimu 29 dní (resp. 21 dní u verze dual-SIM). To by mělo vystačit na 45 hodin hraní FM rádia, 50 hodin přehrávání MP3 nebo 20 hodin hovorů. Záda překvapivě mají 0,3megapixelový fotoaparát, který umí natáčet videa s QVGA rozlišením. Přisvětlovací LED diodu v horní části využijete spíše jako svítilnu nežli blesk. Oficiální start byl zároveň odstartován v rámci vybraných trhů.

Microsofts-Nokia-215-2 Microsofts-Nokia-215-unveiled

Zdroj: lumiaconversations.microsoft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat