MS Office pro tablety s Androidem nyní oficiálně aktualizováno

MS Office pro tablety s Androidem nyní oficiálně [aktualizováno]
2015-01-29T13:15:24+02:00
• 29. 1. 2015
2

Aktualizováno 29. 1. 2015

Po třech týdnech jsme se dočkali oficiálního uvolnění aplikací Word, Excel a PowerPoint pro tablety se systémem Android. Potřebujete zařízení o minimální úhlopříčce 7 palců, Android ve verzi 4.4 a vyšší. Musíte mít taktéž minimálně 1 GB RAM a procesor ARM. Zřejmě nejsou podporované tablety se SoC od Intelu.

logo-app Microsoft Word Preview Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Microsoft Excel pro tablet Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app PowerPoint pro tablet Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Aktualizováno 6. 1. 2015

Microsoft pokračuje ve vývoji Office pro tablety s Androidem. Dříve zde byla jen uzavřená beta verze, nebo jak vlastně Microsoft říká, preview verze. Nyní došlo k rozšíření a to nejenom v dostupnosti. Abyste si novinky mohli vyzkoušet, musíte se stát členy komunity na Google+. Následně si můžete stáhnout jednu z následujících aplikací:

Kromě tohoto rozšíření jsme se dočkali podpory i Androidu 5.0 Lollipop, což je zajisté potěšující zpráva pro majitele aktualizovaných Nexusů.

Aktualizováno 27. 11. 2014

Microsoft nyní spustil beta program v rámci testování Microsoft Office pro tablety se systémem Android. Stačí požádat o vstup do komunity na Google Plus a následně počkat na schválení. Jakmile jste přijatí, můžete si vyzkoušet tři aplikace:

V současnosti můžete aplikace testovat na tabletech s Androidem 4.4.x. Nižší ani vyšší verze nejsou v tuto chvíli podporovány. Pokud tedy vlastníte Nexus tablet s Androidem 5.0, nebudete mít možnost si nainstalovat ani jednu aplikaci.

unnamed (8) unnamed (9)

unnamed (10) unnamed (11)

unnamed (12) unnamed (13)

Původní článek 7. 11.

Mezi tím, co Microsoft uvolnil bezplatnou verzi svého kancelářského balíku Office pro telefony Android, odvážil se spustit registrace preview verze Office pro tablety se systémem Android. Přeci jen úprava dokumentů na větší obrazovce je pohodlnější než na mobilním telefonu. Pokud budete chtít plně využít těchto nástrojů, je nadmíru jasné, že Microsoft vás bude chtít provázat se službou Office 365, tedy předplatné. Co však verze pro tablety nabízí oproti mobilní verzi?

nexus2cee_Office2-668x417 nexus2cee_Office3-668x417

Díky větším rozměrům displeje se uživatelské rozhraní podobá tomu, co uživatelé znají ze svých stolních počítačů. Aplikace bude oficiálně k dispozici všem na začátku příštího roku. Za těmito kroky je velká restrukturalizace Microsoftu včele s novým ředitelem Satya Nadellou.

Aktualizace se také dočkali aplikace Word, Excel a PowerPoint pro iPhone nebo iPad a kromě toho také optimalizované verze pro dotyky na Windows 10.

logo-app Microsoft Office Mobile Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, blogs.office.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Dominik Průcha

27. 11. 2014, 17:19

OMG není to pro A5 nemate nikdo APK

Janek Wagner

7. 11. 2014, 14:07

Nemám vhodné zařízení, LOL…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat