Arbor Gladius 10 – nabušené osmijádro s odolností IP65

Arbor Gladius 10 – nabušené osmijádro s odolností IP65
2015-01-05T13:50:29+02:00
• 5. 1. 2015

Společnost Arbor uvádí na trh s tablety nové zařízení, jež se jmenuje Gladius 10. Výrobce již v minulém roce oznámil, že připravuje model s vyšší odolností, který by měl být představený v lednu 2015 na veletrhu CES v Las Vegas. S předstihem to bylo učiněno právě před několika dny, kdy Gladius 10 uvedla společnost oficiálně. Jedná se o odolný tablet využitelný především v oblasti zdravotnictví, dopravy, skladování nebo mobilních pokladen. Tomu rovněž odpovídá vysoce nadsazená cena.

Arbor Solution Logo

Arbor Gladius 10 disponuje 10,1palcovým TFT LCD displejem s rozlišením 1 280 x 800 pixelů, jehož ochrání sklo Gorilla Glass 2. Hardwarová část zahrnuje osmijádrový procesor MT8392 od MediaTeku, čtyřjádrový čip ARM Mali-400 a 2GB operační paměť RAM. Snímky bude možné pořizovat 13megapixelovým fotoaparátem. Naopak vpředu nechybí 2megapixelová kamerka. Z ostatních funkcí stojí za zmínku snímač čárových kódů nebo funkce dual-SIM.

Vyšší odolnost potvrzuje získaná certifikace IP65 společně s vojenskou normou MIL-STD-810G. Ačkoliv ještě není známa přesná kapacita baterie, výrobce hovoří až o 10hodinové výdrži. V základu se objevuje předinstalovaný systém Android také v neupřesněné verzi. Nakonec jej lze v prodeji očekávat v květnu za cenu 1 030 dolarů (tj. cca 23 754 Kč bez daně). Na více informací si budeme muset počkat do tiskové konference, která proběhne během veletrhu CES.

Arbor Android tablet

Zdroj: prnewswire.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat