Xolo se chlubí nejlehčím telefonem na světě

Xolo se chlubí nejlehčím telefonem na světě
2014-12-15T11:50:09+02:00
• 15. 12. 2014

Indický výrobce Xolo se zasloužil o další světové nej v oblasti mobilních technologií. Společnost novinku prezentuje jako nejlehčí telefon světě, ale přitom jeho předchůdce Q900s má totožnou hmotnost – 100 gramů. Nástupce nese název Q900s Plus a podobných telefonů, jako je tento, byste na trhu asi našli mnoho, ne-li ještě s nižší hmotností, pokud budeme brát v potaz i klasická zařízení. Každopádně výbavou zapadne do nižší střední třídy, čemuž také odpovídá prodejní cena.

Q900s Plus

Model Q900s Plus v čele zabírá 4,7palcový IPS displej s HD rozlišením a 2megapixelová kamerka. Mezi hardwarovými prvky se nachází čtyřjádrový procesor Snapdragon 200 taktovaný na frekvenci 1,2 GHz, grafický čip Adreno 302, 1GB operační paměť RAM po boku 8GB úložiště, které rozšíříte paměťovou microSD kartou. To vše zaobaluje konstrukce o velikosti 135,8 x 67,2 x 7,2 mm. Celkovou výdrž zajišťuje baterie s kapacitou 1 800 mAh.

Ta setrvá v pohotovostním režimu zhruba 250 hodin. Dále záda doplňuje 8megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Telefon pohání operační systém Android v předinstalované verzi 4.4 KitKat. Seznam specifikací uzavírají funkce 3G, WiFi, GPS, A-GPS nebo Bluetooth. Ačkoliv není znám oficiální start prodeje, lze počítat u údajně nejlehčího telefonu na světě s prodejní cenou 8 299 rupií (tj. cca 2 931 Kč bez daně).

Xolo Q900s Plus

Zdroje: fonearena.com, xolo.in

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat