Samsung zastavil vývoj řady Galaxy U

Samsung zastavil vývoj řady Galaxy U
2014-12-20T14:44:22+02:00
• 19. 12. 2014
2

Když v první polovině listopadu společnost Samsung oznámila pro příští rok snížení počtu nabízených telefonů o 25 až 30 %,  málokdo věděl, že jihokorejský výrobce má v plánu další zcela novou modelovou řadu. Podle nejnovějších zpráv vydané prohlášení na rok 2015 pocítí zmiňovaná řada, u které Samsung nyní zastavil vývoj. Klíčová zařízení v čele s chystaným Galaxy S6 budou zřejmě jedinými tahouny.

1 (1)

Snížení výrobních nákladů jako první schytala připravovaná řada Galaxy U. O té sice nebylo známo příliš mnoho informací, ale v kuloárech se již dříve hovořilo o prvním zástupci pod označením SM-U500F. Seznam specifikací počítal s výbavou, jako je 5palcový Full HD displej, osmijádrový procesor Exynos 5433, 2GB paměť RAM, 16GB úložiště, 2 360mAh baterie, 16MPx fotoaparát, přední 8MPx kamerka, Android 5.0 Lollipop. To vše poskládáno v těle s tloušťkou 6,15 mm.

Nicméně ve srovnání s nejnovějším modelem Galaxy A7 jsou rozdíly minimální. Samsung tedy mohl jít cestou kompromisu, kdy spojil dvě řady v jednu a zároveň nevybočil z nastoleného plánu. Nakonec do jaké míry budou škrty pokračovat, zjistíme během příštího roku. Mnoho telefonů by se ani nemuselo dočkat nových generací, pokud dostanou přednost zařízení vycházející z koncepce Galaxy S6.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

samsung chrlí v poslední době strašně moc zařízení, ale já bych to nazval „STOKRÁT JINAK“.
Všechno se to podobá jako vejce vejci.
Myslím že by ji prospělo každý rok predstavily jeden model Note, jednoho zastupce řady S,
jeden model střední třídy, a jeden model nejnižší třídy a hotovo… To by je nakoplo na vrchol…
V současné chvíli se ani já, coby mobilmaniak a bývalý milovník samsung smartfonů v jejich řazení modelů vůbec nevyznám…
:-)

Libor Foltýnek

19. 12. 2014, 20:46

Podpisuju. Dalším výsledkem té jejich současné strategie je, že nejsou schopni udržet ta zařízení aktuální a v neposlední řadě zákazník váhá: tento model umí tohle, ale ne něco jiného, ale zase ten druhý umí něco, co první ne… Jak píšete, udělat pár základních řad s jasným zaměřením (proč třeba do S5 cpou zároveň KNOX a S Health? Neříkám, že nějaký manažer si nepůjde zaběhat, ale klidně bych to viděl na lifestylovou řadu a na manažerskou řadu, teď to hrozně splývá)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat