Dotekománie doporučuje #73 – rychlejší stahování s Ponydroid Download Manager

Dotekománie doporučuje #73 – rychlejší stahování s Ponydroid Download Manager
2014-12-27T15:02:11+02:00
• 27. 12. 2014

Chytrá zařízení dnes používáme téměř ke všemu, co souvisí s internetem a komunikací. Mnoho lidí čím dál častěji využívá svůj telefon ke stahování webového obsahu, avšak obyčejné stahování může být pomalé. Pro takové situace je zde tzv. download manager.

unnamed_result

Aplikace jménem Ponydroid Download Manager vám umožní zrychlit vaše stahování pomocí vašeho mobilního zařízení. Ponydroid funguje na stejném principu jako download managery na vašich počítačích, při stahování využívá mechanismu více vláknového stahování, což může zvýšit šance pro dosažení maximální rychlosti stahování.

Screenshot_2014-12-27-11-55-24 Screenshot_2014-12-27-11-42-16

Aplikace jde nastavit tak, aby při kliknutí na odkaz ve vašem prohlížeči automaticky zaznamenala pokus zařízení o stahování, čímž dojde ke spuštění aplikace a potvrzení stahování s více vlákny, většinou k této akci dochází po kliknutí na nějaký soubor se známou koncovkou např. .rar, .mp3, .mp4 atd. V nastavení toho nalezneme velmi mnoho, za zmínku však stojí detailní nastavení stahování, kde si můžete zvolit přesný počet vláken, které stahování zrychlují. Zde bych si však dal pozor, poněvadž je to přesně situace, kde více neznamená něco lepšího, pokud nastavíte vláken příliš moc, bude vaše zařízení vytíženo příliš a stahování bude pomalejší s tím, že se vám zařízení začne sekat (po dobu stahování). Stahování není pro aplikaci problém ani s captcha kódy, které většinou zajišťují zjištění, zdali nejste internetový automatický robot.

Screenshot_2014-12-27-11-41-55 Screenshot_2014-12-27-11-41-48 Screenshot_2014-12-27-11-43-45

Skvělou funkcí je interní prohlížeč v aplikaci, pomocí kterého máte větší šanci stáhnout soubor, se kterým jste měli problém v běžném prohlížeči (např. se stáhl prázdný soubor .php). Nastavit si toho můžete opravdu mnoho a za sebe mohu říci, že je aplikace velmi dobrým pomocníkem v případě, že chcete zařízení využít pro stahování přes noc, bez poslouchání hlučných PC větráčků.

logo-app Ponydroid Download Manager Mipony 78 Kč ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat